Jako ve 2007! Připomeňte si euforii! Co čekáte od Čechů v Německu letos?

Německá reprezentace patří mezi nejobávanější výběry světa, přesto na ni český nároďák nemá zrovna ty nejhorší vzpomínky – vždyť z posledních 3 soubojů vyhrálo Česko hned dvakrát! A to pokaždé ve výrazně oslabené sestavě!

Na mistrovství Evropy 2004 porazilo české „béčko“ Německo 2:1 a rozhodlo tak o jejich vyřazení už ve skupině, v kvalifikaci na Euro 2008 pak řadou zranění oslabený český výběr zvítězil v mnichovské Allianz Areně dokonce 3:0!

V českém výběru chybělo hned několik hvězd a v utkání se tak objevili například Marek Kulič, Stanislav Vlček nebo Martin Fenin. O branky se pak postarali Libor Sionko, Marek Matějovský a Jaroslav Plašil.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=K9Q7Otf5v9Q[/fve]

Němci už tehdy měli jistý postup na turnaj, ale podceňovaný český výběr vedený Karlem Brücknerem tehdy oslavy velmi nepříjemně narušil. „Češi byli ve všem lepší. Bylo to pro nás hodně poučné,“ nechal se slyšet po zápase kouč Německa Joachim Löw.

Ten je u kormidla i tentokrát a zase počítá se třemi body.

Jenže zatímco Němci od té doby hráli finále mistrovství Evropy i světa a od roku 2014 jsou úřadujícími světovými šampiony, český tým se propadl do evropského průměru,

Současný kouč Karel Jarolím má před zápasem potíže především se složením záložní řady bez zraněných Vladimíra Daridy, Tomáše Rosického a Martina Frýdka.

Zazáří některé z nových tváří? Na tehdejší „neznámé hrdiny“ by letos mohl navázat třeba debutant Lukáš Droppa, záložník ruského Tomsku, liberecký Jan Sýkora, který především v Evropské lize prožívá letos skvělou sezonu, či hrdina posledního derby Jaromír Zmrhal.

Utkání Německo – Česko můžete sledovat v O2 TV na stanici ČT Sport!

[blog_program_info id=“9353525″]

Máte rádi fotbal a rádi byste sledovali přenosy z celého světa? Pořiďte si O2 TV a celý sportovní svět se vám otevře v obýváku, na počítači nebo tabletu. Přímé přenosy, magazíny, zpravodajství – to vše najdete na sportovních stanicích v nabídce naší O2 TV.

Foto: idnes.cz (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru