VIDEO: Nejslavnější Beckhamův přímák! Přesně před 15 lety se stal legendou!

David Beckham vystoupal k fotbalovým výšinám 6. října 2001. Hrálo se na Old Trafford, protože slavné Wembley procházelo kompletní rekonstrukcí. Anglie potřebovala doma s Řeckem v posledním zápase kvalifikace o mistrovství světa 2002 aspoň bod. Místo toho ale senzačně prohrávala 1:2. V nastaveném čase však Beckham vykouzlil trestný kop, který z něj udělal supermana.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=L2wpH09cOU4[/fve]

K rozehrání se chvíli hotovil Teddy Sheringham, protože Beckhamovi se předtím v zápase několik trestňáků nepovedlo. „Teddy přišel k míči a už se k němu stavěl. Já jsem ale věděl, že to kopnu, nic mě nemohlo zastavit. Cítil jsem se sebejistý, klidný, jistý. Věděl jsem, že to zvládnu,“ řekl později Beckham.

Jakmile míč přeletěl zeď a mířil do sítě, propukla celá Anglie v euforii! A David Beckham si získal celosvětovou reputaci v zahrávání trestných kopů. Řecký gólman Antonis Nikopolidis byl rotací míče tak zmaten, že zůstal stát přikovaný na místě.

Gól, jímž se Beckham v očích anglických fans vykoupil ze svého hloupého vyloučení v osmifinále MS 1998 proti Argentině za kopnutí Diega Simeoneho, je pro Anglii nezapomenutelný.

Podobně jako čeští fanoušci dobře ví, kde sledovali památnou bitvu s Nizozemskem na Euru 2004, Angličané mají mimo jiných i tento moment.

„Byla to má první vzpomínka na anglický fotbal. Oslavoval jsem ten gól doma na gauči a v tu chvíli jsem si opravdu přál jednou za svou zemi hrát,“ řekl pro Daily Mail současný anglický reprezentant Ross Barkley.

Foto: reprovideo (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru