PALIČKOVY trenérské postřehy: Liga má nového lídra. Proč není výsledek Sparty překvapením?

Víkendový zápas se vydařil i Slavii, která se přihlásila o pozici ve vedoucí pětici. Navíc má jedno utkání k dobru. V čele tabulky je velký boj, což je velice zajímavé především pro diváky, kteří chodí na fotbal.

Viktoria Plzeň

Uplynulé kolo bylo zajímavé i z pohledu konce tabulky. Jihlava a Příbram ztratily všechny body na vlastním stadionu a na konci tabulky se lehce odpoutávají od ostatních. To před reprezentační přestávkou není nic příjemného.

Remíza Sparty není překvapivá

Aniž bych Spartě přál něco špatného, vůbec mě nepřekvapilo, že v Brně nepotvrdila výhru z Evropské ligy. Jako trenér vím, že utkání s Interem Milán bylo pro Spartu sice proti těžkému soupeři, ale na druhou stranu výhodné v tom, že tvůrcem hry měl být Inter, který byl favoritem.

Sparta správně zvolila strategii obranné fáze z bloku a hru na brejky. Mladí hráči dokázali získávat míče a chodit do rychlých protiútoků, což je jednodušší než být v zápase tvůrcem hry a hrát do zataženého soupeře.

Bylo jasné, že právě to bude Spartu čekat v Brně.

Zbrojovka Brno Sparta Praha

Přestože k tomu, že Sparta nevyhrála, přispěla chyba rozhodčích, tak jsem věděl, že v Brně to bude pro pražský tým v určitých fázích těžší se prosadit než s Interem.

[blog_program_info id=“9315522″]

Reakce hráčů nebyla vhodná

Hráči mysleli na to, že byli strašně blízko zisku tří bodů, které hodně potřebovali. O výhru přišli v posledních vteřinách a v chybou rozhodčích. V tu chvíli si hráči neuvědomí, že třeba hráli v závěru nedůsledně nebo že třeba něco podcenili, ale vidí to v té chybě.

Ta se opravdu stala. Nebyla to nepřehledná situace a do teď mi není jasné, jak se taková chyba mohla stát. Určitě v tom ale nevidím úmysl. To by v tak jasné situaci vyvolalo spíš úsměv než nějakou kritiku.

Na jednu stranu hráče chápu, na druhou stranu si myslím, že ta reakce tak úplně vhodná nebyla. Ale asi ta frustrace byla taková, že to řešili tímhle způsobem.

[blog_program_info id=“9315522″]

Foto: Facebook FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru