Barcelona bez Messiho dostala čtyři góly. Jak brankář Ter Stegen daroval Celtě gól?

Již v minulé sezoně zaznamenala Celta Vigo velkou senzaci, když doma rozdrtila Barcelonu 4:1. Stejný počet branek inkasovali Katalánci i v neděli a byl to především trest za pasivitu v prvním poločase.

[blog_gallery id=“31257″ style=“block“]

Lionel Messi prostě chybí a na ofenzivní hře Barcelony to bylo znát. Katalánci směrem dopředu nebyli v prvním poločase nebezpeční a zásluhou Piona Sista to byli domácí, kdo se po chybě Barcelony v rozehrávce ve 22. minutě radoval jako první.

Po půlhodině hry navýšil skóre tvrdou ranou z hranice vápna Iago Aspas, a když si o 2 minuty později vstřelil stoper Mathieu vlastní gól, byla Barcelona zralá na ručník… No, lépe by to dost možná ani dobíhající útočník nezakončil.

Dvacet tisíc diváků na Estadio Balaídos sledovalo po změně stran úpornou snahu Barcelony něco s výsledkem udělat – vyplatilo se střídání Andrése Iniesty, který v 58. minutě přesně našel hlavu Piquého a ten snížil na 3:1.

O 5 minut později už byl náskok jen nejtěsnější možný, jelikož nařízenou penaltu za faul na letní posilu Andrého Gomese bezpečně proměnil Neymar. Barcelona se hnala po vyrovnání, avšak 15 minut před koncem zmařil veškeré naděje německý gólman Ter Stegen

Vzpomínáte na Davida Bičíka proti Villarrealu? Dost podobně si počínal Němec, který trefil napadajícího Pabla Hernándeze, od něhož se míč odrazil za brankovou čáru. Na nulovém zisku bodů nezměnil ani druhý zásah hlavou Gérarda Piquého, který 4 minuty před koncem jen korigoval skóre na 4:3.

[blog_program_info id=“9329085″]

Real jen remizoval

Celta Vigo prodloužila svou sérii neporazitelnosti už na 6 zápasů a dál stoupá tabulkou, nyní drží 10. místo. Barcelona naopak klesla na čtvrtou příčku a na záda se musí koukat Realu, Atlétiku a Seville. Malým uklidněním pro Katalánce může být fakt, že tento víkend se nedařilo i několika dalším evropským velkoklubům. Nenáviděný Real doma pouze remizoval s Eibarem 1:1.

[blog_program_info id=“9329085″]

Máte rádi fotbal a rádi byste sledovali přenosy z celého světa? Pořiďte si O2 TV a celý sportovní svět se vám otevře v obýváku, na počítači nebo tabletu. Přímé přenosy, magazíny, zpravodajství – to vše najdete na sportovních stanicích v nabídce naší O2 TV.

Foto: Reuters  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru