Rekordní zápas! V čem je zajímavá bitva Arsenalu s Basilejí v Lize mistrů?

Brankář Petr Čech na straně jedné a duo Marek Suchý a Tomáš Vaclík na druhé straně. Z českého pohledu jde o rekordní zápas. Víc Čechů v jednom utkání Ligy mistrů letos určitě nenastoupí.

Hlavně v případě Čecha ale visel nad jeho startem otazník. Jeho náhradník David Ospina se blýskl v prvním duelu proti Paris St. Germain skvělým výkonem, a tak i tentokrát dal Arséne Wenger příležitost jemu.

Brankář Tomáš Vaclík v základu Basileje nechybí.

Druhý z české dvojice v Basileji Marek Suchý má hodně krušnou vzpomínku na Arsenal a jeho Emirates Stadium. Ještě v dresu Slavie byl u toho, když v Londýně prohrála 0:7.

Dva navrátilci

Zápas bude speciálním i pro dva hráče Arsenalu, kteří za Basilej v minulosti hráli. Prvním z nich je Mohamed Elneny. Ve švýcarském celku strávil 3 roky, proto se na návrat moc těší.

Egyptský reprezentant opustil svoji vlast a zakotvil právě v tomto klubu. „Neměl jsem mnoho zkušeností, než jsem se do Basileje přestěhoval. Hodně jsem se tam naučil. Mám jen samé dobré vzpomínky. Bude to dobrá příležitost znovu vidět všechny hráče i fanoušky,“ řekl pro klubový web Arsenalu.

V Basileji začínal s kariérou také Granit Xhaka a získal s ní dva tituly ze švýcarské ligy.V roce 2012 odešel do Mönchengladbachu, odkud letos v létě zamířil do Arsenalu.

Granit Xhaka

Arsenal na Švýcary umí

Arsenal vyhrál všechny 4 předchozí zápasy se švýcarskými protivníky, zatímco Basilej vyhrála 4 z jejich pěti posledních střetnutí proti klubům z Premier League.

Basilej vyhrála na anglické půdě až na 11. pokus, když porazila tým Chelsea okolo Petra Čecha na Stamford Bridge 2-1 v sezoně 2013/2014.

Gunners ve skupinové fázi Ligy mistrů v roce 2005/2006 čelili týmu FC Thun. Právě s tímto týmem obdrželi jedinou branku ze všech švýcarských soupeřů.

Skóruje Basilej v Londýně, tak jako se to povedlo Thunu?

Utkání můžete sledovat v O2 TV na stanici O2 TV Sport, stejně jako dalších 7 utkání, z nichž si můžete vybrat díky multidimenzi.

[blog_program_info id=“9217671″]

Středeční program Ligy mistrů:

Arsenal FC – FC Basilej (O2 TV Sport 1)

Atlético Madrid – Bayern Mnichov (O2 TV Fotbal)

SSC Neapol – SL Benfica (O2 TV Sport 2)

Celtic FC – Manchester City (O2 TV Sport 3)

Borussia Mönchengladbach – FC Barcelona (O2 TV Sport 4)

Ludogorec Razgrad – Paris Saint-Germain (O2 TV Sport 5)

Beşiktaş JK – Dynamo Kyjev (O2 TV Sport 6)

FK Rostov – PSV Eindhoven (O2 TV Sport 8)

Foto. Reuters (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru