Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Pět postřehů k derby

Ščasného taktická křeč

Další zápas, další změna rozestavení a další průšvih. Taktické manévry trenéra Sparty Zdeňka Ščasného už začínají připomínat spíš křečovité záchvaty. Lukáš Juliš byl na křídle úplně utopený, David Lafata nedostal jedinou přihrávku do svého oblíbeného prostoru, Martin Frýdek musel uprostřed hřiště neustále bojovat s přesilou, Bořek Dočkal nedostal prostor k jedinému zajímavějšímu pasu, a když si chtěl Václav Kadlec vystřelit, musel kvůli tomu sprintovat s míčem desítky metrů. To všechno byl následek špatného taktického plánu.

Přečtěte si také: Ščasný skončil ve Spartě! Kdo bude jeho nástupcem? A co si o tom myslí fanoušci?

Ščasný Sparta

Když se nedaří, zahusti střed

Přesně téhle poučky se na rozdíl od sparťanského lodivoda držel kouč Slavie Jaroslav Šilhavý a vyplatilo se mu to. Ngadjui sbíral odražené míče, Josef Hušbauer rozděloval přihrávky a Antonín Barák tak mohl vymýšlet a hrát směrem dopředu i s větším rizikem ztrát. Naopak trenér Sparty si dovolil luxus v takhle těžkém utkání do středu hřiště nasadit jen dva hráče. Svůj omyl si uvědomil a do druhého poločasu už nasadil do hry i Lukáše Marečka. Ale to už byli Slávisté rozjetí a plní sebevědomí.

Přečtěte si také: VIDEO: Slávistická euforie! Jak derby S rozhodli Mešanovič a Zmrhal?

slavia barak

Chyběl někomu Van Kessel?

Chyběl vám druhý nejdražší hráč ligy Gino Van Kessel? Že jste si na něj v průběhu derby ani nevzpomněli? A není to divné, že právě v takovém zápase takhle drahá posila nikomu neschází?

 

Neexistující sparťanské kraje

Co takhle podpora útoku od krajních obránců? Nepřišel Vjačeslav Karavajev do Sparty právě kvůli svým ofenzivním schopnostem? A jak dlouho potrvá, než si ve Spartě uvědomí, že Michal Kadlec už na kraj obrany nemá absolutně rychlost a dynamiku? Z minulosti se žít nedá.

michal kadlec sparta

Můžeš prohrát, ale bojovat musíš!

Co ale asi nejvíc naštvalo domácí fanoušky, byl celkově bezkrevný a odevzdaný výkon především v druhém poločasu. Každý čekal, že po přežité penaltě se sparťané na soupeře vrhnou jako hladoví vlčáci, ale nic takového se nestalo. Právě naopak. Ve sparťanské sestavě se neobjevil nikdo, kdo by dokázal ostatní vyburcovat.

Derby si můžete pustit v O2 TV na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

Chcete O2 TV? Pořiďte si ji ještě dnes!

[blog_program_info id=“9172254″]

Foto: Facebook AC Sparta Praha, Facebook SK Slavia Praha
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru