Mourinho ohromně toužil vést Liverpool, prozradila bývalá hvězda Reds

José Mourinha má mnoho anglických fotbalových příznivců Liverpoolu za jednoho ze svých největších nepřátel. Mnoho let totiž strávil v  Chelsea a nyní vede dalšího rivala Manchester United.

Všechno ale prý mohlo být jinak. Bývalý záložník Reds Danny Murphy v rozhovoru pro rozhlasovou stanici talkSPORT prozradil pikantní historku. Nechybělo moc a Mourinho mohl vést Liverpool.

Moderátor Jim White se bývalého anglického reprezentanta zeptal, zda by rád hrál pod Mourinhem. Jeho odpověď mnoha fanouškům vyrazila dech.

„No, ve skutečnosti jsem pod ním málem hrál! Ještě předtím, než byl jako nový kouč Liverpoolu jmenovaný Rafael Benítez, rozhodovalo se mezi ním a Mourinhem. Vím to s jistotou. Mourinho chtěl tehdy vážně moc dělat pro Liverpool,“ řekl Danny Murphy pro talkSPORT.

Stalo se v roce 2004. Vedení klubu se nakonec rozhodlo pro Španěla. Podle Murphyho hlavně proto, že vyhrál s Valencií španělskou ligu i Pohár UEFA. Mourinho byl podobně úspěšný, ale „pouze“ v Portugalsku.

Danny Murphy z toho nakonec moc nadšený nebyl.

„Já ho do Liverpoolu chtěl taky, protože Benítez přišel a nepočítal se mnou. Možná, že kdyby tenkrát padla volba na Mourinha, chtěl by, abych zůstal,“ prohlásil Murphy.

Jak by asi vypadaly dnes Chelsea a Liverpool, kdyby Mourinho opravdu zakotvil na Anfieldu?

Foto: talksport.com (kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru