Dojemný příběh z Itálie! Neměl nikdy chodit, teď ve 30 letech debutoval v Serii A!

Zápas plný štěstí to nebyl jen kvůli výhře jeho Cagliari nad Atalantou 3:0. Třicetiletý obránce se neubránil slzám štěstí při pozápasovém rozhovoru:

„Od chvíle, kdy mi bylo ve čtvrtek nebo v pátek sděleno, že bych mohl hrát, jsem měl všechny ty černé okamžiky zpátky na mysli. Čtyři měsíce jsem nad tímto okamžikem přemýšlel dnem i nocí.“

Fabio Pisacane měl našlápnuto k velké kariéře, ve 14 letech si ho vybrali v Janově. Pak však mladíka paralyzoval tzv. Guillain-Barrého syndrom, při němž člověk nemůže ovládat svaly v těle.

„Jednoho dne jsem se probudil paralyzován od hlavy až k patě. Jak vážné to je, jsem si uvědomil až ve chvíli, kdy jsem byl připoután na nemocničním lůžku, a diagnóza byla hrozivá,“ vzpomínal s odstupem Pisacane.

I ten, kdo neumí italsky, z následujícího videa ihned pochopí, jak emotivní zápas to v neděli pro Fabia byl:

https://twitter.com/antocarboni91/status/777833393887338497

Že doktoři řekli, že už nebude hrát fotbal, bylo to nejmenší.  V sázce však bylo mnohem víc. Fabio pobyl určitou dobu v kómatu a jeho život byl vážně ohrožen.

Přes veškeré zdravotní problémy však svou kariéru obdivuhodně zvládl restartovat a přes několik týmů ve třetí lize se dostal až do Cagliari, kde minulou neděli debutoval.

https://twitter.com/PisuDavide/status/777943274803912705

„Porazil nejhoršího nepřítele a splnil si svůj sen – debut v Serii A.“

V neděli to však nebylo poprvé, co na sebe Pisacane upozornil. Již dříve se proslavil odmítnutím úplatku ve výši 50 tisíc eur v nižší italské soutěži, což tehdy odpovídalo zhruba platu, který si vydělal za půl roku.

Za odměnu byl Pisacane jmenován ambasadorem FIFA a vysloužil si výjimečný trénink s italským národním týmem.

Minulou neděli se i sám Pisacane dočkal fotbalového zadostiučinění. Svým příkladným chováním, fair-play a nezdolnou vytrvalostí se nesmazatelně zapsal do historie fotbalu a bude sloužit jako čestný příklad dalším generacím.

„Chtěl bych poděkovat všem, od mých rodičů až po ženu, kteří mě podporovali každým dnem, a mému synovi, který mi dodává ohromnou sílu. Nezapomenu také na trenéra Cagliari Massima Rastelliho. Je to skvělý muž – jeden z těch, kdo plní své sliby.“

Italskou ligu můžete pravidelně sledovat v O2 TV na stanicích Sport 1 a Sport 2.

Chcete O2 TV? Pořiďte si ji ještě dnes!

Palermo – Juventus

[blog_program_info id=“9159836″]

Neapol – Chievo

[blog_program_info id=“9159839″]

Foto: huffingtonpost.com
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru