Zlíncester přehledně: Kdo je zlínský Vardy a kdo Mahrez v týmu překvapivého lídra?

Přemýšleli jste někdy o tom, jak by asi hvězdy Premier League zapadly do české ligy? Díky skvělým výsledkům toto srovnání nabízí po 7 kolech dosud neporažený Zlín, nečekaný lídr. Stejně jako loni se v Anglii neustále čekalo, kdy Leicesteru dojde dech.

Letos zažívají euforii na jižní Moravě. Protáhnou ji i přes sobotní klání s Hradcem Králové? Uvidíte živě na O2 TV Sport!

Chcete O2 TV? Pořiďte si ji ještě dnes!

[blog_program_info id=“9159109″]

A kdo je kdo v týmu překvapivého lídra tabulky?

Český Kasper Schmeichel – Stanislav Dostál

Pětadvacetiletý gólman loni neodchytal ani půlku sezóny, v bráně stával častěji Tomáš Holý. Odchovanec zlínského fotbalu přitom debutoval už v ročníku 2008/2009. Na tažení Zlína má podobný podíl jako loni Schmeichel v Anglii. Během sedmi zápasů inkasoval pouze pětkrát a lépe na tom není v české lize žádná jiná defenziva.

stanislav dostal zlin

Český Wes Morgan – Tomáš Hájek

Stejně jako Leicester má Zlín vyrovnanou stoperskou dvojici. Roli kapitána zastává na jihu Moravy obránce Hájek, taktéž zlínský odchovanec. Vysoký levá, dostatečně rychlý i důrazný. Silný vzadu, produktivní vepředu. Stejně jako Morgan v Anglii umí dávat góly. Svůj první si připsal na jaře na Spartě, kde nakonec však Zlín podlehl 1:2. Letos už skóroval dvakrát.

tomáš hájek zlín

Český Riyad Mahrez – Dame Diop

Senegalskému záložníkovi je 23 let, vyhrál ligu v Arménii, okusil největší soutěž v Rusku a pak se přestěhoval do Slavie. Se slavným šikulou z Leicesteru jej však nepojí jen tmavší barva pleti, podobný je také příběh. Do Zlína se dostal letos v zimě ze Slavie, kdy byl součástí přestupu Lukáše Železníka. Mahrez přišel do Leicesteru za pakatel z Le Havru a teď by o něj stála půlka Evropy.

Diop zase uchvátil českou ligu. V nové sezóně dal již tři góly. Do Edenu si na to pořídili Gino van Kessela za 35 milionů. Nelitují nyní náhodou sešívaní odchodu hbitého Senegalce a vyhozených peněz?

dame diop

Český Jamie Vardy – ten už je v Plzni?

Na hráče „typu Vardy“ má zlínský tým pech. Jakmile loni objevil Vardyho v Železníkovi, hned jej koupila Slavia. Letos se do role v úvodu sezony dostal Tomáš Poznar, toho však ihned koupila Plzeň. Ligu však stále vede Zlín a na „Vardyho“ místě už se zabydluje Haris Harba.

haris harba zlin

Český Claudio Ranieri – Bohumil Páník

Již loni se s podceňovaným nováčkem ze Zlína postaral o nejlepší vstup nováčka do české ligy. Na jaře však jeho týmu těžce došel dech a sérii 15 zápasů bez výhry Zlín uťal až v letošním prvním kole.

O to senzačnější je start do aktuální sezóny. A pozor Leicester se také v sezoně před titulem horko těžko zachraňoval!

Co se týká Páníka, ten je mnohem známější třeba v Polsku, kde vedl velké kluby jako třeba Lech Poznaň. Doma renomé i v pokročilém věku spíš získává.

bohumil panik zlin

Podobně jako Ranieri, který sice koučoval světově proslulá mužstva, ale když přicházel do Leicesteru, většina lidí si ťukala na čelo. Ten chlápek už měl být odepsaný. A přece to dotáhl až k titulu, který mu unikl i s hvězdnou Chelsea.

Vystoupá také Zlíncester do fotbalových výšin?

Sledujte přímý přenos utkání Hradec Králové – Zlín na O2 TV Sport!

[blog_program_info id=“9159109″]

Foto: fcfastavzlin.cz, Reuters (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru