Hokejisté se rozloučili se SP výhrou nad Amerikou. Co jim vzkázal Jágr?

Tým USA na Světovém poháru ani jednou nezvítězil, Česká republika v Torontu přeci jenom dokázala zvítězit. V tomto zápase Češi i Američané nastříleli více gólů, než v obou jejich předchozích zápasech dohromady, pro oba celky to ovšem byla derniéra.

Chcete O2 TV? Pořiďte si ji ještě dnes!

 

[blog_program_info id=“9127425″]

Skóre otevřel od modré čáry obránce Zbyněk Michálek ve 13. minutě, vzápětí ale přišlo vyrovnání Američanů.

Ve druhé třetině se do střelecké listiny zapsal i mladší z bratří Michálků Milan. Společně se jim podařilo dát gól v jednom zápase vůbec poprvé.

„Je to hodně výjimečná událost.  Je to skvělé, že se nám podařilo dokázat něco takového zrovna na Světovém poháru, ještě když jsou tady i naši rodiče. Pro nás je vždycky mimořádné hrát spolu za národní tým,“ řekl Milan Michálek pro wch2016.com

Dravá Amerika dotáhla na 2:2 a český celek musel opět dotahovat. Gól Andreje Šustra a další zásah Milana Michálka v závěru druhé třetiny dělilo pouhých 39 vteřin!

Američané ještě při české přesilovce zvládli snížit na 4:3, ale vyrovnat už se jim nepovedlo. Také díky skvělým zákrokům Petra Mrázka v bráně. Proti Američanům předvedl 36 zákroků.

Jágr nechápal kritiku

Na Facebooku národní tým pochválil i Jaromír Jágr.

„Zatím super zápas. Kdo si nešel lehnout, nemusí litovat,“ napsal.

Také se podivil kritice, která se na český tým po porážkách s Kanadou i týmem Evropy snesla. „Moc nechápu kritiku našeho týmu v předchozích zápasech. Ok, prohráli jsme, ale také se podívejte, proti komu jsme hráli. Kanada- v současnosti asi bezkonkurenční jako basketbalisté USA a výběr Evropy- výborní hráči. Kdo sleduje NHL, musí souhlasit,“ rozepsala se česká hokejová legenda.

„Kdybychom měli trochu více štěstí v overtimu, tak jsme dnes hráli o semi… Mně se naše hra líbí a musim říci, že dost hráčů mi mile překvapilo,“ dodal Jágr.

[blog_poll_start][poll id=“336″][blog_poll_end]

Foto: Reuters (kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru