To je ostuda! Hrdinský Island bude chybět ve FIFĚ! Neuvěříte proč!

Na letošním Euru ve Francii Islanďané zazářili a získali si náklonnost celého fotbalového světa. Země o zhruba 330 tisíc obyvatelích zaujala svými bojovnými výkony i úžasným povzbuzováním fanoušků (VIDEO). V osmifinále turnaje srazila na kolena dokonce i hrdou Anglii!

Jenže podobnou cestu šampionátem si bohužel nezopakují hráči populární série FIFA. V nové verzi 2017 se totiž Island vůbec neobjeví!

Důvodem je příliš malý finanční obnos za autorská práva, který Islandské fotbalové asociaci (KSI) nabídla americká společnost Electronic Arts.

Mělo se údajně jednat o zhruba 15 tisíc dolarů, jenže Seveřané nabídku odmítli a dokonce ji ještě označili za výsměch.

„Práva chtěli takřka zadarmo. Řekli jsme jim, kolik bychom si představovali my, ale naši nabídku odmítli. Na šampionátu jsme hráli solidní fotbal a věřím, že spousta fanoušků by si za náš tým ráda zahrála i ve videohře. Je smutné, že k tomu nedojde, ale vina je na straně EA,“ osvětlit situaci šéf KSI Geir Thorsteinsson pro britskou BBC.

Hráči si tak budou moci vybrat například Indii či ženskou reprezentaci Číny, za islandské vikingy si ale letos nezahrají.

[blog_poll_start][poll id=“333″][blog_poll_end]

Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru