Otázka pro derby: Nastoupí konečně ROSICKÝ? Sparta prý má plán!

[blog_program_info id=“9172254″]

Nejzářivější postava české ligy má na kontě zatím 20 minut proti Mladé Boleslavi, od té doby ale Letenským Tomáš Rosický nepomohl – ani v Evropské lize proti Southamptonu, ani proti nečekanému lídrovi tabulky Zlínu.

„Takový byl náš plán,“ vysvětlil absenci největší hvězdy po remízovém zápase ve Zlíně kouč Sparty Zdeněk Ščasný pro web iSport.cz.

Objevily se spekulace o lehkém zranění lýtka či achilovky, stejně tak ale i vtipnější vysvětlení, proč Rosický se Zlínem nehrál.

Bude na derby?

Nastoupí tedy v neděli proti Slavii? Vyhlídky jsou velmi mlhavé a Sparta nejspíš i ze strategických důvodu nechce nic prozradit…

„Mužstvo by se nemělo na Tomášův příchod upínat. Když nebude, tak to musíme zvládnout i bez něj. Kdyby ale nastoupil, byl by to pro tým bonus,“ připustil Ščasný, že Malý Mozart ještě nemusí být ve stoprocentním stavu.

Tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík zase pro tn.cz řekl: „S Tomášem je to tak, že vznikl určitý plán jeho návratu na hřiště. To, že nastoupil v zápase proti Mladé Boleslavi, bylo mimo rámec toho plánu, ale bylo to i cílené, že se chtěl Tomáš ukázat sparťanským fanouškům a cítil se relativně dobře.“

Tomáš Rosický

„To, že by byl Tomáš v tuhle chvíli zraněný, pravda není. Jede se podle toho plánu, pro jehož sestavování mají klíčovou roli tři lidé – pan profesor Kolář, sám Tomáš a trenér Ščasný,“ dodal Kasík.

Rosického bilance v derby? Dvě parádní asistence!

Rosický má v derby se Slavií pozitivní bilanci dvou výher a jedné prohry.

To úplně poslední utkání proti Slavii (prosinec 2000) mu vyšlo náramně. „Rosa“ odehrál na Strahově na stadionu Evžena Rošického takřka celý zápas (v 88. minutě ho střídal Radek Slončík) a výrazně pomohl ke třem bodům – po jeho centru v 82. minutě zvyšoval na rozhodujících 3:1 Václav Koloušek!

[fve]https://youtu.be/aWFG22iWRP0[/fve]

Předtím měl za sebou už dvě památná derby, která také odehrál celé – v sezoně 1999/2000 Sparta podlehla na podzim Slavii 1:2 v utkání, v němž Petr Gabriel ošklivě zlomil nohu Vladimíru Labantovi.

Poté ale rudí na jaře sešívaným porážku oplatili jednoznačně 5:1 a stylově tak oslavili mistrovský titul!

Rosický o sobě dal vědět luxusní asistencí – za stavu 3:1 přesprintoval téměř celé hřiště a naservíroval gólovou přihrávku pro Miroslava Baranka.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=tLgCv61alSU[/fve]

Schoval si něco i na neděli, kdy se může objevit v derby téměř po 16 letech?

[blog_program_info id=“9173260″]

Foto: Facebook (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru