Derby S: Nejlepší XI složená ze Sparty a Slavie. Je v ní víc rudých, nebo sešívaných?

Už 286. derby sehrají v neděli 25. září Sparta a Slavia. Nejslavnější soupeření českého fotbalu má zářivou historii i jiskřivou současnost.

[blog_program_info id=“9172254″]

Jak by to ale vypadalo, kdyby bylo potřeba vytvořit ze Sparty a Slavie jeden tým, ten nejsilnější možný. Mohl by vypadat třeba takhle?

sparta slavia kombinovana XI

A proč jsme vybrali právě tuto jedenáctku?

Brankář:

Tomáš Koubek (Sparta)

Mladý reprezentant kryje záda v národním týmu Tomáš Vaclíkovi a ze sestavy Sparty vypudil spolehlivého Davida Bičíka. Už loni na hostování v Liberci patřil k oporám a srovnatelnou slávistickou brankářskou dvojici Jiří PavlenkaMartin Berkovec jasně přečnívá.

Tomáš koubek sparta praha

Obrana:

Dušan Švento (Slavia)

Slovenský reprezentant se po letech vrátil do Edenu a rád by navázal na dřívější úspěšná léta. Zatím se stále trochu hledá, ale v nejlepší formě je Švento nezastavitelnou pilkou celé levé strany hřiště. Zodpovědná defenziva a tvořivost směrem dopředu znamená, že důrazný Costa by zůstal jen na lavičce.

dušan švento

Michal Kadlec (Sparta)

Sparťanský navrátilec zatím svou výkonností příliš nepřesvědčuje a fanoušci marně vzpomínají na zlatá léta oblíbeného obránce. Kadlec je však zkušený borec a až se aklimatizuje, bude (snad) patřit k oporám.

michal kadlec sparta

Simon Deli (Slavia)

Obránce z Pobřeží Slonoviny je pilířem slávistické obrany. Ačkoliv je v Edenu necelé dva roky, stal se rychle oblíbencem fanoušků a jeho nekompromisní a důrazná hra je postrachem ligových útočníků. Zdobí ho vynikající technika, a tak jeho kličky na pozici posledního hráče často přivádějí trenéry k infarktu. Když však hraje zodpovědně, je v defenzivě nepřekonatelný.

simon deli

Záloha:

Martin Frýdek (Sparta)

Cestovatel sparťanskou sestavou. Může hrát i na kraji obrany či zálohy, nejlépe se však cítí uprostřed. Ač to postavou nevypadá, dokáže rozdat spoustu ran. Pro soupeře rozhodně nic příjemného. A k tomu nesporné fotbalové kvality. Jasná volba!

Martin Frýdek Sparta Praha

Tomáš Souček (Slavia)

Slávistický mladík se především loni na jaře ve velkém stylu – nenápadný hráč spíše do defenzivy střílel góly jak na běžícím pásu až po něm začali pokukovat i stavitelé reprezentace. U Dušana Uhrina se těšil takřka bezmezné důvěře a velmi pravděpodobně na něm bude stavět i Jaroslav Šilhavý.

Tomáš Souček Slavia

Bořek Dočkal (Sparta)

Pro Spartu je jeho přítomnost na hřišti naprosto zásadní. Stačí porovnat poslední výkony Letenských s Mladou Boleslaví, Southamptonem a ve Zlíně. Jediný zápas, v němž Dočkal hrál, poznáte na beton. Gólové přihrávky, střelba z dálky, režisérské schopnosti. To vše bez něj Sparta zoufale postrádala.

bořek dočkal

Tomáš Rosický (Sparta)

Další kreativní génius, kteří je ještě na jiném levelu než Dočkal. Pokud je zdravý, může „Malý Mozart“ dirigovat téměř kterýkoliv tým na světě. Zdraví je ale právě to, co mu v poslední době schází. Do posledních dvou zápasů Sparty nezasáhl. Šetřil si ho kouč Zdeněk Ščasný na derby?

Tomáš Rosický

Václav Kadlec (Sparta)

Útočné eso za 73 milionů a nejdražší hráč v historii české ligy. V základní sestavě tohoto výběru by mladý reprezentant rozhodně nemohl chybět. Kadlec je torpédo, rychlý a šikovný s míčem, občas však trochu zbrklý. Prvním gólem po návratu zajistil remízu ve Zlíně a další se od něj čekají již v neděli při derby. Začne splácet investované miliony?

václav kadlec sparta

Útok:

David Lafata (Sparta)

Jeho kvality zná v Česku už každý fanoušek fotbalu. Není žádný driblér, excelentní hlavičkář ani bombardér ze střední vzdálenosti. Má zkrátka čich na góly, umí být ve správnou chvíli na správném místě a zavěsit prakticky čímkoliv. I v 35 letech je stále oporou, byť se na něj pomalu tlačí mladé pušky jako třeba Lukáš Juliš a Matěj Pulkrab. Lafata však stále patří do základu.

david lafata sparta facebook

Milan Škoda (Slavia)

Čím je pro Slavii nepostradatelný? Vyhraje spoustu soubojů, dokáže udržet míče vepředu a především stejně jako Lafata dává góly.  Naposledy rozhodl proti Liberci.

milan skoda slavia

Tak co myslíte, klapalo by to sparťanům a slávistům v jednom triku? Tomuhle výběru by bylo těžké konkurovat. Už proto, že další esa by číhala na lavičce na svou šanci.

Pavlenka, Bičík, Costa, Bílek, Holek, Zahustel, Zmrhal, Barák, Šural, Vácha, Mešanovič, Hušbauer nebo třeba Van Kessel, ti všichni se do základu nevešli.

Vybrali byste jinak?

Napište svou ideální sestavu složenou z hráčů Sparty a Slavie do komentářů na Facebooku O2 TV Sport!

[fve]https://youtu.be/-h4tP0gsUF8[/fve]

[blog_program_info id=“9173260″]

[blog_poll_start][poll id=“331″][blog_poll_end]

Foto: Facebook (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru