PALIČKOVY trenérské postřehy: Co o Zdeňku Ščasném vypovídá tiskovka ve Zlíně?

Příbram se odrazila?

Před týdnem jsem mluvil o tom, že Příbram vypadá zoufale, ale že je to často jen o jednom zápase, o jednom podařeném momentu, kdy se všechno může zlomit.

A už je to tady! Pro Příbram je vítězství nad Teplicemi nesmírně cenné a může ji opravdu hodně nakopnout.

V situaci, v jaké se nacházeli, není nic snadného dvakrát prohrávat a ještě v poslední minutě strhnout vítězství na svou stranu. Klobouk dolů!

Přečtěte si také: VIDEO: Zázračné vzkříšení Příbrami. Jak slavil Mahmutovič vítězný gól do sítě „svých“ Teplic?

aidin mahmutovic pribram

Plzeň je zase silná

Smeknout se sluší také před Plzní. Ještě nedávno působilo mužstvo vyčpěle, teď je na první pohled evidentní větší agresivita a přímočarost hry.

Přičítám to tvrdé a systematické práci trenéra Romana Pivarníka. Musím se přiznat, že jsem u něj měl otazník, když do Viktorky nastupoval, ale přesvědčil všechny, že zbytečně.

Je to trenér, který ví, co chce. Nebojí se přesně pojmenovat nepříjemné věci, často i veřejně. Zvládl do týmu zapracovat nové hráče jako Kace, Zeman, Poznar, nebo Hromada, i když ten je teď zraněný. A Plzeň už je zase konsolidovaná a silná.

hořava plzen karabach

Zlín není v čele náhodou

Šlágr kola Zlína se Spartou měl podle mého názoru velmi dobré parametry. Vyprodaný stadion pomohl udržet hráčům vysoké tempo. Před takovou kulisou se hraje každému lépe a hráči se dokáží vybičovat k daleko lepším výkonům.

Sparta asi bude zklamaná, že nezískala tři body. Zlín ale také ukázal, že není nahoře náhodou. Dokázal se vypořádat se ztrátou Poznara i důležitého obránce a kapitána Hájka. Dokázal i tak být nebezpečný. Byla to dobrá reklama na ligový fotbal.

Přečtěte si také: VIDEO: Sparta ve Zlíně nevyhrála a Ševci dál vedou ligu! Jak Kadlec pálil šance a pak vyrovnával?

bořek dočkal

Ščasný? Ukázal, že není velký trenér

Sledoval jsem pozorně i pozápasové dění a jízlivé odpovědi Zdeňka Ščasného na tiskovce.

Jako trenér jsem se s ním potkal a není tajemství, že ho moc nemusím. Podle mého názoru se kolegům trenérům nechoval korektně.

Nevím, jestli je nervózní, protože jeho pozice je pod tlakem. Trénovat Spartu určitě není snadné. Jste neustále pod drobnohledem. A když se nedaří, nebo nejsou výsledky, je to o to horší. Sám jsem to nezažil, ale dovedu si to, myslím, docela představit.

Na druhou stranu ve světě a ve větších klubech jsou trenéři pod daleko větším tlakem. A velikost trenéra se ukazuje právě v těchto situacích. I v těchto chvílích by si měl kouč zachovat tvář. I mediální obratnost dnes patří k profesi trenéra.

Derby nemá favorita

Před derby je to rozhodně zajímavá zápletka. Slavia zvládla zápas s Libercem za 3 body a určitě je to pro ni velké povzbuzení. I když pořád má svoje problémy.

Přečtěte si také: VIDEO: Slavii spasil Škoda. Pobavil i Barák, který zahodil nemožné!

Sparta by měla být o něco konsolidovanější a sehranější, ale její poslední výkony také nebyly přesvědčivé.

I proto si myslím, že derby tentokrát nemá jasného favorita. Vyhrát budou chtít pochopitelně oba. Ale šance vidím skutečně skoro 50 na 50. Tak uvidíme!

[blog_program_info id=“9172254″]

Foto: Facebook, fkpribram.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru