To byl uragán! Rusové za 6 minut rozprášili mladé Američany! Jak čaroval Bobrovskij?

Českému týmu se v pondělí proti výběru Evropy bohužel nic podobného nepovedlo, zato Rusové doslova pláchli hrobníkovi z lopaty. Po úvodní porážce od Švédska (1:2) se vítězstvím 4:3 nad výběrem Severní Ameriky do 23 let přihlásili zpět do boje o semifinále.

[blog_program_info id=“9083542″]

Úvod zápasu však patřil mladým Američanům, kteří se dostali do vedení po povedené spolupráci talentovaných hvězdiček Connora McDavida a Austona Matthewse již po 6 minutách hry.

„Vstřelený gól byl skvělý moment, ale bohužel nakonec nestačil na výsledek, který jsme chtěli,“ řekl Matthews po zápase.

Kouč Oleg Znarok však nejspíš během přestávky spustil pořádnou bouřku a do druhé třetiny nastoupila jiná sborná. Šance na obou stranách do té doby mařili výborně chytající brankáři, dramatický hokej plný šancí musel diváky bavit.

K vyrovnání Rusům pomohlo štěstí – puk se po střele Vladislava Namestnikova odrazil do branky až po zásahu do tyčky a betonu brankáře Matta Murrayho.

[blog_gallery id=“30174″ style=“block“]

Inkasovaný gól srazil Američany na kolena, Rusům naopak vliv novou krev do žil.  Za 6 minut už vedli Rusové 4:1. Postupně se trefili Nikita Kučerov, Jevgenij Kuzněcov a Vladimir Tarasenko. Zničující k. o. pro severoamerické mladíky!

Američané dvěma góly Riellyho a Nugenta-Hopkinse sice zápas ještě zdramatizovali, ale ani závěrečných 40 sekund přesilovky a power play k tomu už k vyrovnání nevedly.

Diváky krom gólů zvedl ze sedadel i tento moment, kdy ruský obránce Jemelin u hrazení doslova sroloval k zemi Jacka Eichela.

Velký podíl na výhře Ruska měl brankář Bobrovskij, za což si po zápase mohl vychutnat zaslouženou porci uznání:

Rusové se díky výhře vrátili do hry o semifinále. V nejlepší pozici je ve skupině B nyní taktéž dvoubodové Švédsko, které dnes čeká severská bitva s Finy!

[blog_program_info id=“9098379″]

Foto: Reuters (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru