Díky brácho! VIDEO obletělo svět! Jak Alistair Brownlee na MS dovlekl do cíle kolabujícího bratra?

V závěrečném závodě mistrovství světa v Mexiku se rozhodovalo o celkovém prvenství v seriálu. Kdyby Jonathan Brownlee zvítězil, vyhrál by i celkově! Štěstí mu však nepřálo!

Všechno dlouho vypadalo růžově. Stříbrný medailista z olympiády si šel pro vítězství. Těsně před cílem však z vyčerpání začal kolabovat.

Nejprve ho předběhl pozdější vítěz závodu Jihoafričan Henri Schoeman. Na třetím místě v tu chvíli byl Brownleeho bratr Alistair, mimochodem olympijský vítěz z Ria i Londýna.

Ten bráchu popadl a s vypětím všech sil ho dovlekl do cíle, kde ho na pásce postrčil před sebe! Úchvatné gesto! Video rázem obletělo svět!

„Před lety v Londýně se mi stalo něco podobného. Běžel jsem jako druhý a přestal vnímat. Když jsem přišel k sobě, najednou jsem byl desátý. Vůbec jsem nevěděl o všech těch lidech, co mě předběhli. Přísahal jsem, že pokud by se to stalo někomu jinému, pomůžu mu do cíle. Je to hrozné, když se složíte na posledním kilometru, kde není žádná lékařská péče. Je to nebezpečné,“ popisoval Alistair Brownlee.

Jeho bratr Jonathan pak uklidnil fanoušky z nemocničního lůžka vzkazem, že už se cítí lépe.

Celkovým vítězem seriálu MS se stal Španěl Mario Mola, který v závodě skončil pátý a díky kolapsu Brownleeho udržel náskok.

Španělský svaz se po závodě domáhal diskvalifikace, kvůli nepovolené pomoci dalšího závodníka. Požadavek byl však zamítnut.

„Bratři Brownleeové ukázali, o čem je pravá rodinná a bratrská láska. Někteří z nás tu plakali.“

Foto: eurosport.co.uk (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru