Richard TESAŘ: Hokejové Znojmo? Finálová kocovina či rozjetý vlak?

[blog_program_info id=“9042306″]

Loňská sezona skončila pro Znojmo zatím nejlépe za posledních pět let, co v ní Jihomoravané po opuštění české extraligy (respektive první ligy) působí. Čtyři roky se hráči trenéra Jiřího Režnara ne a ne dostat přes první kolo play-off a loni najednou postoupili až do samotného finále a vynutili si k tomu až šestý duel proti hokejistům z Mozartova města.

Změny v kádru

Jak to po silných sezonách bývá, hráči, kteří se v úspěšném roce rozehrají a zviditelní, často odchází. Po výrazném úspěchu zaznamenali Orli masivní odliv. Rudá letka bude postrádat především Coltona Yellow Horna, malého podsaditého forvarda, který vyrazil dech nejen celému Znojmu, ale ve své premiérové sezoně také celé EBEL. Příslušník původního indiánského obyvatelstva Severní Ameriky vyhrál produktivitu uplynulé základní části a převzal trofej pro nejužitečnějšího hráče ligy. Přišel, viděl, zvítězil… a odešel… do Plzně, mezi Indiány.

A chybět budou Znojmu další, třeba Corey Trivino, Kanaďan, který se coby posila závěrečné části sezóny osvědčila. Odešli šikovní obránci a zkušení útočníci. Kouč Režnar počítá celkem 16 odchodů a to je poměrně hodně. Dobrá zpráva je, že zůstaly tři základní stavební kameny: Peter Pucher, Jan Lattner či Roman Tomas.

Znojmo Salzburg

Zadní řady má vyztužit bek Sean McMonagle z konkurenčního Bolzana a někdejší extraligový šampion se Zlínem Dalibor Řezníček. Z Nizozemí přišel reprezentační kapitán Kevin Brujtsen. Do útočných řad nastoupí ex-olomoucký Michal Vodný a last-minute posila Tomáš Plíhal s 93 zápasy v NHL.

Po každém úspěchu zájem o hráče roste. Jsme rádi, že o naše hokejisty zájem je. Samozřejmě u některých nás trochu mrzí, že odešli, jiným jsme ani nebránili. Bylo naším úkolem najít vhodné hráče tak, abychom mezeru adekvátně zaplnili, a my věříme, že se nám to povedlo.

sportovní manažer Rostislav Dočekal

Liga mistrů poprvé ve Znojmě

Orli korunovali výborný loňský ročník historicky prvním postupem do Ligy mistrů a společně se zmiňovanou účastí ve finále uplynulé sezony byla letní přestávka na jihu Moravy rekordně krátká. Přišla euforie, ale krátce po ní také krutá realita.

V náročné skupině F s Červenkovým Fribourgem a úřadujícím německým mistrem Mnichovem nevyválčili znojemští ani bod a po čtyřech zápasech pro ně Champions Hockey League skončila. Právě tato zkouška ledovým ohněm by ale mohla do nového ročníku EBEL pomoci.

Byla to pro nás všechny nová zkušenost a velká škola. Je potřeba se podívat na kvalitu soupeřů, kteří proti nám stáli. Jsou to týmy, které mají v sestavách hráče s několika stovkami zápasů v NHL, reprezentanty svých zemí, nastupoval proti nám třeba Roman Červenka, který teď jede na Světový pohár. Ve třech zápasech jsme s nimi ale dokázali držet krok, až v tom čtvrtém v Mnichově byl rozdíl ve skóre větší. Ano, prohráli jsme, je potřeba si připustit, že tyto týmy byly aktuálně nad naše síly. Tak to je.

trenér Jiří Režnar

[blog_program_info id=“9042306″]

Foto: Facebook EC Red Bull Salzburg
Richard Tesař Autor článku
Richard Tesař
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru