Penaltová hádka Southampton nerozhodila, Sparta jasně padla. Plzeň uhrála bod s AS Řím

Odpoledne sahal Slovan Liberec po výhře na půdě Karabachu. Nakonec si z Ázerbájdžánu odvel bod za remízu 2:2. Jak hráli další dva zástupci českého fotbalu v Evropské lize?

Plzeň doma uhrála drahocennou remízu s římským gigantem! Sparťan Costa zařízl svůj tým již ze začátku!

Viktoria Plzeň – AS Řím 1:1

Plzeň na svém domácím stadionu přivítala AS Řím a ostudu rozhodně neudělala. I přes gól Diega Perottiho ze 4. minuty po jasném faulu Aleše Matějů se Plzeň nesesypala.  Proti  jasném favoritovi se nezalekli a její snaha nesla ovoce.

Po krásném přesném pasu Martina Zemana se k míči ve vápně dostal Marek Bakoš a přesnou hlavičkou k tyči vyrovnal na 1:1! Je třeba říci, že ke gólu přispěla i dávka štěstí, jelikož brankář Alisson si na míč ještě stihl sáhnout.

Plzeňští tedy nakročili do Evropské ligy ve velkém stylu a nezačali vůbec špatně!

[blog_program_info id=“9028612″]

Southampton – Sparta Praha 3:0

To Sparta zápas rozhodně pozitivně hodnotit nemůže! V anglickém Southamptonu dostali příděl tří gólů a v dalších zápasech budou určitě mít co dohánět.

První gól padl již z kraje zápasu po velice netaktickém a riskantním zákroku obránce Costy. Ten ve skluzu zahrál ve vápně rukou a již ve třetí minutě se pískala penalta proti letenskému mužstvu.

[blog_gallery id=“29780″ style=“block“]

Před kopem se na St Mary's Stadium odehrálo zajímavé divadlo, kdy se hned tři hráči domáhali penaltového kopu. Toho se nakonec ujal Charlie Austin a s přehledem proměnil.

[fve]https://youtu.be/4GqpblAQNr0[/fve]

Druhý gól přidal znovu Austin, který si tak spravil chuť po neuznaném gólu z ofsajdu. Z Austina bude mít určitě noční můry brankář Koubek. Trenér Puel naštěstí Koubka ušetřil a v 77. minutě Austina stáhl ze hry.

Poslední gól přidal v nastavení z protiútoku Rodriguez a bylo vymalováno! Sem se sparťanští rozhodně rádi vracet nebudou!

[blog_program_info id=“9025295″]

Foto: Reuters  (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru