PALIČKOVY trenérské postřehy: Kolik času potřebuje Šilhavý ve Slavii a kdo pomůže Příbrami?

Všichni jsme byli moc zvědaví na posily Sparty a také jsme asi všichni očekávali, že Sparta zvládne zápas s Mladou Boleslaví lépe.

Ta ale na Letné aktivní hrou Spartu zaskočila a měla i další šance. Takže nakonec domácí museli být nejspíš spokojení i s bodem.

Ukázalo se, že naše liga je skutečně po taktické stránce vyspělá, což ale bohužel není tolik atraktivní pro diváky. Sparta zase poznala, že jen jména zápasy nevyhrávají, přestože Václav Kadlec (ten si na sebe upletl bič v zápase s Arménií, kde hrál vážně dobře) i Tomáš Rosický byli aktivní a do budoucna jí pomohou.

Přečtěte si také: VIDEO: Bouře při nástupu i parádní choreo! Jak přivítali ROSICKÉHO na Spartě?

tomas rosicky

Šilhavý potřebuje ještě minimálně 2 až 3 kola

Jaroslav Šilhavý měl drobnou výhodu, že tým Slavie převzal v reprezentační přestávce, i když zdlouhavé a místy prapodivné „výběrové řízení“ mu její pořádný kus ubralo. Každý den navíc s mužstvem je pro trenéra přínosný.

Zároveň ale každý, kdo fotbalu trochu rozumí, dobře ví, že nejde mávnout kouzelným proutkem a všechno okamžitě začne fungovat.

Přečtěte si také: VIDEO: Zlatá ruka Šilhavého Slavii nepomohla. V Teplicích ji sebral výhru „Zlatan“ Vaněček

Jaroslav Šilhavý, Slavia

Trenér si musí udělat obrázek nejen o výkonnosti jednotlivých hráčů, ale třeba také o jejich charakteru, o tom, jak kdo reaguje v různých situacích. V současném kádru Slavie, kam přišlo hodně hráčů za nemalé peníze, je toto možná ještě důležitější.

Ve Slavii teď bude možná docházet ke změnám v týmové hierarchii. Koneckonců třeba Barák nebo Mešanovič už v Teplicích ukázali, že by se mohli dostat přes Hušbauera či Van Kessela. Jarda Šilhavý je už zkušený trenér a měl by si s tím poradit. Potřebuje ale čas.

gino van kessel

A kolik času? Není to násobilka, jak já říkám. Odhaduje se to těžko a každý trenér a tým jsou jiný.

Můj názor je, že minimálně od takového třetího až čtvrtého zápasu by mělo být začít vidět, co tým chce hrát a kam směřuje.

Pomohl by Příbrami Mourinho?

Příbram má po šesti kolech stále 0 bodů a také 0 gólů. Dovedu si představit, že tam musejí být hlavy a sebevědomí hodně dole.

Vypadá to s ní už doopravdy špatně.

Z týmu v létě odešli zkušení hráči jako Bednář a Zápotočný. Stavěl se nový tým, ale když za šest kol nedá ani gól… Vypadá to, že mužstvu prostě schází potřebná kvalita.

Tým zatím nenakopla ani rychlá výměna trenéra a vše signalizuje, že se to dostává do situace, že by si ani Mourinho nevěděl Rady.

Ale fotbal je krásný v tom, že mnohdy stačí strašně málo a všechno se může změnit. Stačí jeden zápas, který se týmu povede a může dojít k obratu. Tak uvidíme.

[blog_program_info id=“9000587″]

Nováčci jedou

Velmi příjemným zjištěním je pro mě naopak forma nováčků. Jak Hradec Králové, tak Karviná uhráli v tomto kole s přehledem 3 body a ani jeden z nich nezakotvil hned od začátku u dna tabulky, jak to mnohdy bývá. A to ještě Hradec zatím nemůže hrát na svém stadionu. Klobouk dolů!

Foto: Facebook
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru