Bohemians zatrhli promítání filmu o Romech? Zvítězili rasisti! tvrdí producent

FC Roma je filmem o klubu z okresního přeboru, který je složen převážně z romských hráčů. Kvůli tomu se už dříve setkal s negativními reakcemi, někteří soupeři totiž zápasy proti romskému klubu bojkotují.

Ke zrušení promítání na stadionu Boheminas v Ďolíčku prý došlo hlavně kvůli výhružkám radikálních fanoušků Bohemky, kteří se chystali premiéru narušit. Návrh na zrušení předložilo Družstvo fanoušků Bohemians.

„Představenstvo DFB se dozvědělo, že někteří fanoušci Bohemky, údajně i s podporou radikálních fanoušků jiných klubů, chystají na úterní akci nepokoje s cílem překazit její konání. Na základě toho byl vydán apel ze strany DFB, aby se předešlo krizové situaci,“ vysvětlil podle webu iSport.cz Svatoslav Baťa, marketingový a PR manažer vršovického klubu.

Jenže s tímto postojem úplně nesouznil Filip Kršiak ze společnosti Krutón film, která film distribuuje. Toto rozhodnutí vidí jako prohru s rasisty a dokonce kvůli němu přestal Klokanům fandit!

Zrušit premiéru, ani ne 48 hodin před, je teda nečekaná síla. Na Bohemce jsem potkal skvělé lidi, kteří jsou opakem rasistů, ale evidentně hlasitější a významnější postavení tam mají náckové a rasisti. Musím říct, že jsem z toho zklamaný a naštvaný. Od mala jsem Bohemce fandil, je to pro mě zklamání jako člověka co strávil hodně času a energie s kolegy na přípravách premiéry, ale také jako prostého (teď už) bývalého fanouška tohoto týmu,“ okomentoval situaci na Facebooku.

Předseda Družstva fanoušků Bohemians Luděk Provazník argumentoval v rozhovoru pro iSport.cz, že jen respektuje dohodu všech fanoušků Klokanů, že na Bohemians se nebude tahat politika.

„Zhruba před půlrokem se nám naši fanoušci mlátili mezi sebou. Ten problém se vlekl delší dobu. My jsme do toho vstoupili a udělali jednání, na kterém jsme si slíbili, že na Bohemce nebude žádná politika, žádný rasismus, žádné vlajky států, kde se zrovna válčí. Žádný Tibet, ukrajinská vlajka, i když jim můžu třeba fandit. Na Bohemce budou pouze vlajky Bohemky, české státní vlajky a vlajky našich zelenobílých gangů,” řekl Provazník s tím, že film považuje za zpolitizovaný.

[fve]https://youtu.be/WnQCdmfG1DY[/fve]

[fve]https://youtu.be/hNuRMp4E30Y[/fve]

Producenti filmu se vzdávat nehodlají. „My se nepos…, distribuce filmu bude pokračovat dál a myslím, že se nikomu nepodaří uškodit!“ napsal Kršiak na závěr své zprávy na Facebooku.

[blog_poll_start][poll id=“1″][blog_poll_end]

Foto: Facebook (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru