Bitevní pole Vlasty KAISERA: Kopněte si do hvězd! Co na nový míč pro Ligu mistrů napsali Bale, Kroos a Özil?

UEFA ve spolupráci s firmou Adidas představila pro nový ročník Ligy mistrů zbrusu nové míče, jejichž kvalita šla zase o stupínek nahoru. Bezešvá konstrukce a minimální savost vody jsou už samozřejmostí, ještě se prý ale vylepšila přilnavost míče a možnost kontroly hráčů nad tímto „kulatým nesmyslem“.

Trochu zvláštní je ale design – v tradičních hvězdách jsou totiž napsány vzkazy–bonmoty několika vybraných hráčů, kteří se tohoto ročníku Ligy mistrů zúčastní.

Samozřejmě jde o fotbalisty, kteří kopou v barvách Adidasu, což může někdo vnímat jako lehký problém. Ale co, sponzoři platí, takže si také vybírají.

adidas míč pro ligu mistrů 2016/17 adidas míč pro ligu mistrů 2016/17 adidas míč pro ligu mistrů 2016/17

Problematičtější z fanouškovského hlediska je fakt, že jako klíčové osobnosti v promoakci u nového míče byli vybráni hned tři hráči Realu Madrid, James Rodríguez, Gareth Bale a Toni Kroos. Společně s nimi pak Mesut Özil Arsenalu. Když už jsme u toho, tak alespoň bývalý hráč Realu…

O to větší potěšení to tedy bude pro hráče jiných, nevybraných klubů, si do takovéhoto míče kopnout. A pořádně, s gustem! Jestli to byl také skrytý záměr, bůh suď, každopádně motivační toky moderního sportu jdou samosebou úplně jinými směry.

Peníze jsou jako tradičně až v první řadě, za nimi se skrývá nějaké to slovíčkaření. Mesut Özil tedy mohl na nový míč pro Ligu mistrů otisknout své motto: „Play your life, I play mine.“ Tedy, hrajte svůj život, já hraju svůj. Dá se to chápat (lehce „ve zlém“) i ve stylu: starejte se každý o své…

Arsenal Mesut Ozil

Toni Kroos zase fotbalovému světu sděluje, že „Kontrola nad hrou je vším.“ Dá se to vztáhnout i na velkou imigrační přeshraniční hru, která rozbouřila politickou scénu v jeho rodném Německu?

toni kroos real madrid

James Rodríguez už málem z hvězdné sešlosti v Realu Madrid vypadl, protože se neuplatňuje tak, jak mnozí čekali. Nakonec ale v bílém zůstává a ve své rodné španělštině optimisticky vzkazuje: „La creatividad gana“, tedy „Tvořivost vítězí.“

Real Madrid Champions league James Rodriguez Gareth bale

No a Gareth Bale se nejspíš vyjadřoval sám o sobě, ale dá se to vztáhnout i na komerčně dobře ošéfovaný produkt z líhně Adidasu, tedy na samotný míč: „Being faster than a bullet“, „Být rychlejší než střela.“

Tak to tedy máme pohromadě a teď opravdu nezbývá stovkám dalších špičkových fotbalistů, kteří rozehrávají další ročník Velké hry s názvem Liga mistrů, aby si do svých (šťastnějších a spokojenějších) kolegů pořádně kopli.

Ale používat k tomu opravdu jen onen míč, prosím! Tak budou nakonec šťastnější a spokojenější všichni. I ty tisícovky a milióny bezejmenných fanoušků.

Ligu mistrů můžete pravidelně sledovat na O2 TV Sport, který si nyní můžete vyzkoušet na 30 dní zdarma (NÁVOD ZDE)!

[blog_program_info id=“9000588″]

Foto: Reuters, footyhealines.com, socergaming.com, skysports.com
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru