Tottenham Jiřího HOŠKA: Ta pěkná „čtyřka“ ve Stoke…

Ostatně to byl taky hlavní postřeh Mauricia Pochettina po nečekaně hladkém triumfu 4:0 na stadionu, který se už nejmenuje Britannia, jak má vryté v paměti celá fotbalová Anglie, nýbrž podle hlavního sponzora a největšího chlebodárce ve Stoke, Bet 365…

Jinak tedy, přátelé, vyhrát dvě sezóny po sobě 4:0 ve Stoke, to zaslouží potlesk!

Když jsem před zápasem viděl naši základní sestavu ochuzenou o zraněného Rose, hodně jsem se podivoval zařazení Korejce Sona a opomenutí Vincenta Janssena.

Ten za Nizozemsko odehrál v týdnu skvělý zápas v kvalifikaci MS proti Švédsku. Jako obvykle byly moje pochybnosti diletantské, protože na zrzavo odbarvený Asiat dvakrát skóroval a svou asistencí ukončil Kaneův gólový půst.

son Heung min tottenham

Bylo vtipné sledovat, kterak hostující kotel za stavu 0:3 začal sarkasticky prosit domácí Stoke, aby nechalo Harryho skórovat, což se asi o 2 minuty později skutečně stalo…

Skóre klame

Potters, jimž už v první půli poslal sudí trenéra Marka Hughese na tribunu, nebyli tak tragičtí, jak výsledek napovídá. Myslím si, že během sezóny doma možná nejednomu gigantovi body seberou.

mark hughes stoke city

Do 56. minuty domácí s žalostně pomalými středními obránci kousali. Když ale Sonny krásně zavěsil pod víko na 2:0, bylo po zápase.

Několikrát jsem si musel ze záznamu pustit náš rychlý protiútok po soupeřově rohu, který vedl ke třetímu gólu Alliho. Lamelu rychle postupujícího po pravé straně přesprintoval Kyle Walker (nová pětiletá smlouva za 75 tisíc liber týdně dává křídla), a před soupeřovou bránou vzniklo přečíslení 5 na 3 (nebo 6 na 4), které se nedalo ubránit. Jako prostě wow…

Jak to teď postavit?

Zápasem ve Stoke konečně vypršel vysokánský trest pro Dembélého za pokus nezištně vyndat Diegu Costovi smítko z oka (tedy i s okem…), takže pro Poche nastává celkem příjemná starost, jak nově poskládat základní sestavu.

Tottenham mousa dembele premier league

Přichází ale taky období pohárů se třemi zápasy týdně, takže ani Dembélé ani nová posila Moussa Sissoko (prvních 13 minut za Spurs, první žlutá, první sprint přes celé hřiště a dokonce i zpátky…) nebudou mít nouzi o herní vytíženost.

Francouzský křídelník Georges-Kevin N’Koudou asi těch 40 dní na londýnském hotelu při čekání na uzavření přestupové ságy moc netrénoval, a podle kouče potřebuje ještě pár týdnů, aby se dostal do zápasové fazóny.

Jsem moc zvědavý, jak Pochettino přistoupí k prvnímu zápasu v Lize mistrů ve vyprodaném Wembley (ve středu přijde největší domácí návštěva v celé historii Tottenhamu!) proti Monaku.

Ligu mistrů můžete v úterý i ve středu sledovat živě na O2 TV Sport! Nabízíme 15 utkání!

[blog_program_info id=“9015309″]

To jsme loni doma na Lane roznesli na kopytech, jenže knížecí klub nejen opticky posílil, a asi to s ním nebude žádná sranda.

Osobně bych se nebál varianty s nasazením Kanea spolu s Janssenem. Největší rébus ale nejspíš bude, jestli postavit Dembélého do základu, a pokud ano, jestli mu uvolní místo v sestavě Wanyama nebo Dier. Nebo že by nastoupili všichni tři, Mousa hrál ofenzivního záložníka, a na lavičce by byl Eriksen nebo Lamela?

Pasmótrim, jak říkáme my anglofilové. Tedy já budu bohužel pracovně ve Skotsku, ale další domácí zápasy Spurs si už ve Wembley tedy rozhodně ujít nenechám!

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru