Průšvih! Real i Atlético dostaly stopku pro přestupy! Na rok a půl! Za co?

Původně měl trest platit již od ledna letošního roku, tudíž za rok v létě už by oba kluby zase nakupovat mohly, avšak trest byl prozatím po odvolání obou týmů přerušen. Nyní FIFA rozhodla nekompromisně a zákaz po definitivním rozhodnutí vstupuje v platnost.

Podle asociace oba kluby porušily hned několik pravidel při přestupech hráčů pod 18 let – v případě Atlética mezi lety 2007-2014, v případě Realu 2005-2014. Zákaz na dvě následující přestupní období pro kluby v praxi znamená, že nové hráče sice mohou koupit a podepsat s nimi smlouvu, ale nesmí je registrovat – hráči tudíž nesmí odehrát žádný oficiální zápas.

Tento trest vyprší až 1. ledna 2018, tedy za necelý rok a půl!

Spolehnou se na juniory?

Pro oba velkokluby se jedná o pořádný průšvih, protože jsou zvyklé ve velkém nakupovat. Ani pro jeden celek finance nejsou vážný problém a posily přicházejí takřka neustále. Nyní se budou madridské týmy muset více spolehnout na současné soupisky a vlastní juniory, pro které to může být vítaná šance.

Jedinou (a na dlouhou dobu poslední) velkou posilou Realu se v létě stal Álvaro Morata, kterého jeho mateřský klub vykoupil z Juventusu. Dále se jednalo pouze o návraty z hostování a příchod paraguayského útočníka Sergia Díaze.

Real Madrid - Celta Vigo

Atlético v létě získalo více nových hráčů – ze Sevilly přišel francouzský bombarďák Kevin Gameiro, z Benficy Lisabon šikovný playmaker Nico Gaitán a z italského Sassuola chorvatský obránce Šime Vrsajlko. Mimo ně se na stadion Vicenteho Calderóna natrvalo vrátil Fernando Torres a z Portugalska přišel záložník Diogo Jota.

Kevin Gameiro Atletico Madrid

Za posily tak vysolilo Atlético v létě přes 80 milionů eur. Bude to na rok a půl bez přestupů stačit?

Podobný trest stihl předloni i Barcelonu a Arda Turan a Aleix Vidal kvůli tomu mohli půl roku jen trénovat! Do týmu přišli sice již v létě 2015, ale první ostrý zápas mohli odehrát až v lednu 2016!

Arda turan Barcelona

Co si myslíte o trestu pro Real a Atlético, zdá se vám příliš přísný? A který tým se zvládne se zákazem vypořádat lépe?

[blog_poll_start][poll id=“318″][blog_poll_end]

Foto: Reuters (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru