Plíškovou čeká životní finále US Open! Která Češka zde triumfovala před ní?

Na US Open vyhrála naposledy česká hráčka v roce 1985, kdy Hana Mandlíková porazila Martinu Navrátilovou.

Dnes večer se na ni pokusí navázat Karolína Plíšková. Soupeřkou jí bude Němka Angelique Kerberová, která, jak sama řekla se snažit o „odvetu“. Právě před třemi týdny prohrála s Plíškovou finále turnaje v Cincinnati. Češka kontrolovala utkání od začátku do konce a Němku přehrála hladce ve dvou setech 6:3, 6:1.

Obě soupeřky strávily ve svých semifinálových kláních méně než 90 minut na kurtu. Plíškové ale snaha proti Sereně Williamsové vzala více sil.

„Po vyhraném zápase jsem se snažila dostat brzo do postele. To se mi ale nedařilo, protože jsem si v hlavně stále přehrávala vítězný zápas se Serenou. Výhra nad takovou hráčkou pro mě znamená víc, než se dostat do finále,“ řekla pro WTA Insider Plíšková, která je teprve čtvrtou hráčku, jež porazila na stejném grandslamu obě sestry Williamsovy.

„V Cincinnati jsem začala tuhle úspěšnou šňůru. Pomalu jsem tam nabírala formu a jsem ráda, že jsem to dokázala přenést i sem. I zkušenost z finále s Kerberovou bude pro mě velké plus,“ řekla Plíšková pro Radiožurnál.

Vzájemné bilanci vévodí německá tenistka a vede 4:3. Poslední tři vzájemné zápasy byly ve finále. „Dobře se známe, jednou vyhraji já a jindy ona, takže je potřeba čekat všechno. Bude to grandslamové finále a svoji roli budou hrát i nervy. Šanci vyhrát máme obě stejnou a já udělám pro titul maximum,“ řekla v rozhovoru Plíšková,

Kerberová se bez ohledu na výsledek stane poprvé světovou jedničkou. Bude první Němkou od roku 1997, kdy světu vládla Steffi Grafová.

Zápas ve Flushing Meadows začíná ve 22.00 středoevropského letního času. Zápas můžete sledovat živě na O2 TV Sport.

[blog_program_info id=“8955128″]

Foto: Reuters (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru