Neymar byl v létě jednou nohou v Paříži, tvrdí agent! Co megapřestup zhatilo?

Týden před tím, než Neymar podepsal nový, vylepšený, pětiletý kontrakt s Barcelonou (přelom letošního června a července), se údajně schylovalo k velkému přestupu. Přinejmenším to tvrdí Neymarův agent Wagner Ribeiro.

„Byl velmi blízko přestupu do PSG. Tam by si vydělal 40 milionů eur ročně (po zdanění). PSG byl připraven zaplatit výkupní klauzuli 190 milionů eur,“ prohlásil Ribeiro pro ESPN Brasil.

Podle Ribeira již byla připravena dohoda, dle níž by si Neymar přišel na pohádkový plat 650 000 liber týdně. Pro představu – to je více než dvakrát tolik, kolik bere Lionel Messi

PSG samozřejmě veškerá tvrzení popírá. To, že dal někdo přednost jinému klubu, nepotěší. I když jde o Neymara a Barcelonu.

Barcelona's Neymar celebrates a goal against Villarreal during their Spanish first division soccer match at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, November 8, 2015. REUTERS/Albert Gea

Rudý ďábel Neymar?

Podle tvrzení agenta Ribeira však PSG nebyl jediným velkoklubem, který o Neymara projevoval zájem. Blízko byl údajně také přestup do Manchesteru United – dovedete si představit ten kádr?

Nic takového se ale nestalo. „Prodloužil smlouvu v Barceloně i za méně peněz, než mu bylo nabízeno, protože tam chtěl zůstat,“ řekl Ribeiro.

Brazilský útočník hraje v Barceloně od roku 2013, kdy kontroverzním způsobem (za nějž pak Barcelona následně pykala zákazem přestupů) přestoupil z brazilského Santosu. Od té doby získal ve Španělsku dvakrát titul, dvakrát Copa del Rey a jednou ušatý pohár pro vítěze Ligy mistrů.

Po podepsání nové smlouvy zůstane Neymar v Barceloně minimálně do roku 2021 a výkupní klauzule se ze 190 milionů eur zvyšuje na 200 milionů, a růst bude i v následujícíh letech. V roce 2019 by měl činit 250 milionů eur.

Přestupové bomby s Brazilcem v hlavní roli se již nejspíš asi jen tak nedočkáme.

[blog_program_info id=“8954091″]

Foto: Reuters (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru