Skvělé! Plíšková vyprášila Serenu! Finále US Open si zahraje i Šafářová

Finále US Open si zahrají obě tenistky poprvé v kariéře díky semifinálovému vítězství nad ruským párem Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová.

Česko-americká dvojice skvěle začala. V prvním setu zvítězila hladce 6:2. Ve druhé sadě se dobře namazaný stroj na chvilku zadrhl.

Matteková-Sandsová ztratila vlastní servis, ale hned v následující hře při podání Vesninové si „team Bucie“ vzal brejk zpátky. Druhý set nakonec musela rozhodnout zkrácená hra. Lucie Šafářová s Mattekovou-Sandsovou vyhrály tiebreak 7:4 a těší se na finále.

To se bude hrát v neděli. Soupeřkami bude vítěz duelu mezi francouzským párem Garciaová, Mladenovicová a dvojicí Hingisová (Švácarsko) a Vandewegheová (USA).

„Je to úžasné a vidíte, jak je to pro nás mimořádné, až z toho skáčeme nadšením. Hrály jsem agresivně, dobře se doplňovaly a klapalo nám to,“ řekla Šafářová přímo na kurtu.

[blog_program_info id=“9074048″]

Úžasná Plíšková smázla i Serenu!

Ve finále je ve Flushing Meadows také Karolína Plíšková. Senzační jízdu dotáhla až k zápasu o titul a to přesto, že jí v cestě stála světová jednička Serena Williamsová.

Po mnoho let neohroženou vládkyni ženského tenisu Plíšková zdolala ve dvou setech 6:2 a 7:6 a zahraje si premiérové finále na grandslamu. Tam přitom dosud nejdále došla do 3. kola!

[blog_program_info id=“9075137″]

Teď se osudu vzepřela a stala se teprve čtvrtou hráčkou v historii, která na jednom grandslamovém turnaji dokázala vyřadit obě sestry Williamsovy.

https://twitter.com/GrandSlamSeason/status/774099291816071168

Ve finále se Plíšková utká se stříbrnou medailistkou z Ria a přemožitelkou Petry Kvitové Němkou Angelique Kerberovou.  Po US Open právě ona vystřídá Williamsovou na tenisovém trůnu a stane se č. 1 na světovém žebříčku.

Serena Williamsová tak ke všemu přijde o velký zápis do historie. Na čele žebříčku WTA se vyhřívala nepřetržitě 184 týdnů a pouhé 2 jí chyběly k překonání rekordu legendární Steffi Graffové (186 týdnů). Kvůli Plíškové společně s Kerberovou nebude z rekordu nic.

Finále ženské dvouhry je na programu v sobotu od 22 hodin a přímý přenos uvidíte na stanici O2 TV Sport!

[blog_gallery id=“29136″ style=“inline“]

Program pátečního vysílání O2 TV Sport z US Open 2016:

dvouhra muži, semifinále:

21.00: Novak Djokovič – Gaël Monfils

[blog_program_info id=“8939970″]

Foto: Reuters (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru