PILNÉHO domácí hřiště: Šilhavý je vynikající trenér, kritéria výběru ale byla zvláštní

Bývalý slávistický kapitán je pro tým z Edenu vynikající volbou. S podceňovaným Libercem dokázal Jaroslav Šilhavý získat mistrovský titul a s týmem prorazil i v Evropské lize.

Jaroslav Šilhavý, Slavia

Jenže výběr nového trenéra byl poněkud zvláštní, alespoň takhle na mě působil projev slávistického předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka. Ten na tiskové konferenci řekl, že jasnou prioritou pro Slavii bylo získat kouče, který má ve svém životopise mistrovský titul z české ligy.

Přesně tohle na Jaroslava Šilhavého pasuje. Pak ale nechápu, proč se vedení Slavie ze začátku upnulo na Luboše Kozla.

Současný kouč reprezentační osmnáctky byl prý velice blízko dohody se Slavií, nakonec ale vycouval. Ať už se mu do Edenu nechtělo z jakýchkoli důvodů, tak v první řadě nesplňoval slávistické parametry. V Dukle za šest let sice bývalý slávistický obránce odvedl vynikající práci, ale mistrovský titul jako trenér nikdy nezískal.

Každopádně to rýpání Jaroslava Tvrdíka do Luboše Kozla na úterní tiskové konferenci, že to není trenér pro velký klub, bylo naprosto zbytečné.

Jaroslav Tvrdík, Slavia

Slávistické vedení se také pochlubilo, že jednalo se čtyřmi trenéry ze zahraničí a také se Zdeňkem Zemanem. Zemanův návrat do Čech by byl jistě velkou bombou a tady bych pochopil, že klubové vedení uhnulo ze své cesty najít kouče s českým titulem.

Ale proč jednání se zahraničními trenéry. Ti totiž původní parametry vůbec nesplňovali.

Zvlášť, když Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci ještě prohlásil, že okolní zahraniční soutěže nejsou tak kvalitní jako česká nejvyšší soutěž. To mi přijde jako promarněný čas.

Do boje o titul

Slavia má v současné době velmi silný kádr a věřím, že Jaroslav Šilhavý bude tím správným, kdo dokáže míchat ten správný vítězný koktejl a sešívaní skutečně promluví do boje o ligový titul.

[blog_poll_start][poll id=“310″][blog_poll_end]

Přečtěte si taky: Bitevní pole Vlasty KAISERA: Nová trenérská košťata. Na kolik si přijdou?

Foto: Facebook SK Slavia Praha
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru