Umpire Honzy HOMOLKY: Kvitová odehrála nejpovedenější grandslam za poslední dva roky

Dělaly jí problémy podmínky, teplota, vysoká vlhkost vzduchu. Tentokrát to bylo jiné. Petra Kvitová odehrála solidní turnaj.

Petra Kvitová

V prvních třech kolech měla drobné výpadky, ale byla to ta lvice, která diktuje hru a snaží se rozhodovat výměny. S její agresivní hrou je nad slunce jasné, že občas zachybuje. V prvních třech kolech to nevadilo. Třikrát postoupila hladce 2:0. I to byl oproti minulým vystoupením na pomezí newyorských čtvrtí Queens a Flushing pokrok.

Ani maximum nestačilo

Jenže pak přišla do cesty světová dvojka. Němka Kerberová ukázala, proč je tak vysoko v žebříčku WTA. Výborně se bránila, nechybovala, četla hru soupeřky, hrála trpělivě. A třebaže si ve druhém setu vedla Kvitová výborně (troufnu si tvrdit, že na současné možné maximum), na Němku to nestačilo.

[blog_program_info id=“9016797″]

Rozdíl byl ve druhém podání a v důležitých míčích. Tři velké šance na returnu Kvitová nevyužila a sama proti mečbolu zahrála dvojchybu. Drobné rozdíly, ale dělající velký a zásadní verdikt ve výsledku.

Možná je škoda, že už ve 4. kola nastoupila proti Kerberové. S výkonem ve druhém setu by většinu hráček kolem desátého místa žebříčku určitě potrápila, ne-li vyřadila. Jenže musíme to brát i tak, že nejednou k ní byl pavouk nakloněný. Tentokrát ne.

Pozitivem vystoupení byl přechod na síť. Když byla Němka jako zeď na základní čáře, Petra zareagovala a na sítí se blížila celý zápas k úspěšnosti přes 80 %.

Nedala žádné eso za celé utkání, přesto byl druhý set naprosto vyrovnaný. Jenže varováním je 7 dvojchyb, mnoho chyb v prvním setu a také rozdíl na „big pointech“. Kerberová se naučila věřit si a nepřipouštět porážky.

Petra Kvitová, Angelique Kerber

Pěkná dvojka

Celkové hodnocení Kvitové na US Open? Pěkná školní dvojka.

Aktivita, snaha zakončit výměny, ale také občasné výpadky. A musíme si také zvykat na to, že Kvitová už není v TOP 5, ale je v polovině druhé desítky žebříčku WTA. Může pořád patřit do desítky, předvedla to. Ale na absolutní světovou špičku to teď není.

Aby bojovala o grandslamový titul, muselo by se sejít úplně všechno. Top forma, podmínky, povrch, štěstí na los. To se ve Flushing Meadows nestalo. I tak to byl od Wimbledonu 2014 herně možná nejpovedenější grandslam.

A tohle 4. kolo je určitě příjemnější, než některá krkolomná vystoupení typu letošního French Open či Wimbledonu.

Tenisem Kvitové se i proti Kerberové dalo pobavit.

[blog_poll_start][poll id=“309″][blog_poll_end]

[blog_program_info id=“9016797″]

Foto: Reuters
Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru