Čišovský zůstává na soupisce Plzně. Jak jej podpořily hokejové hvězdy?

Spolek 28 byl založen jako pomoc fotbalistovi Mariánu Čišovskému. Dávno ovšem už nepomáhá jen jemu, ale i dalším lidem, kteří stejně jako on bojují se zákeřnou nemocí ALS, při které odumírají buňky centrální nervové soustavy.

Do speciálních aukcí a charitativních akcí se neváhají zapojit ani jeho kolegové z fotbalového hřiště, ale třeba i tenisté nebo hokejisté. A několik významných osobností dorazilo i do pražských Žlutých lázní.

[fve]https://youtu.be/CDowln-X8Fc[/fve]

Fanoušci se mohli setkat například s brankářem české reprezentace pro Světový pohár Ondřejem Pavelcem, asistentem Jaroslavem Špačkem, Jiřím Tlustým, Petrem Průchou nebo Radkem Smoleňákem. Navíc mohli své oblíbené sportovce nejenom požádat o autogram, ale mohli je i vyzvat ke hře stolního tenisu, volejbalu nebo si s nimi zakopat.

Sportovci také věnovali některé ze svých osobních věcí do aukce. Vydražit tak můžete například i dres Ondřeje Pavelce.

Zůstává na soupisce

Marián Čišovský i dál zůstává na soupisce fotbalové Plzně.

Soupiska Plzeň Čišovský

„Marián je na soupisce, protože se tady fotbalově a lidsky zapsal nejen u nás hráčů, ale i fanoušků, myslím si, že nejen těch plzeňských. Reakce tomu odpovídají, lidi na něj nezapomněli a nebojím se, že by někdy zapomněli. Způsob, jakým působil na hřišti, působil i v civilu. I z toho důvodu se vzedmula velká vlna solidarity,“ uvedla pro iSport.cz plzeňská ikona Pavel Horváth.

Foto: alchetron.com, fcviktoria.cz (kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru