Z posílené Sparty jde strach! Má větší kvalitu než Plzeň? A o kolik?

I reprezentační spoluhráč dvou nových sparťanských posil, plzeňský Jan Kopic, se svěřil, že ze Sparty jde strach:

Je Sparta skutečně momentálně kvalitnější než mistr ligy? Podívejte se na srovnání obou klubů podle webu O2sport.cz:

TRENÉR

Sparta: Zdeněk Ščasný 5/10

Na sparťanského kouče, který u týmu působí od dubna loňského roku, se snáší vlna kritiky. Nedokázal se s týmem probojovat do Ligy mistrů, tým nepředvádí úplně přesvědčivé výkony a fanoušci volají po jeho odvolání! Kritizuje se například časté stavění Lafaty, který podle mnoha odborníků již nemá své staré kvality, na úkor mladých hráčů jako například Pulkrab.

Plzeň: Roman Pivarník 7/10

Nový plzeňský trenér, jenž v květnu přišel z Bohemians 1905, si začíná budovat svůj tým, aby si udržel úroveň z minulého roku, ba ji ještě navýšil. Přivedl například Tomáše Poznara ze Zlína či Martina Zemana ze Sionu. Uvidíme tedy, zda dokáže naplnit vysoká očekávání. Již nyní však zažil velké zklamání, když Plzeň nedokázala postoupit do Ligy mistrů.

roman pivarnik

BRANKÁŘI

Sparta 8/10

Ve Spartě zatím nemají úplně jasnou jedničku. V lize letos nastoupili již 2 gólmani a za 5 zápasů z toho jsou 4 čistá konta (vychytal je Tomáš Koubek). Uvidíme tedy, zda bude nejvíce nastupovat Koubek, David Bičík či Marek Štěch. Každopádně má Sparta na tomto postu spoustu alternativ a žádná z nich určitě nepodá špatný výkon!

Plzeň 7/10

Matúš Kozáčik je plzeňskou jedničkou již 4 roky a podává přesvědčivé výkony za klub i reprezentaci. Pokud se mu vyhnou zranění, nemělo by tomu být jinak ani letos. Popřípadě za něj může zaskočit Petr Bolek.

OBRANA

Sparta 9/10

Již tak stabilní obranu Sparty posílili reprezentant Michal Kadlec a Rus Karavajev. Ti po boku hráčů jako Costa nebo Holek budou bránit svatyni svých brankářů. V loňské sezoně se Sparta mohla pochlubit nejlepší obranou ligy a nyní ji ještě více vyztužila. Útočníci soupeřů se musí připravit o to více.

Plzeň 8/10

I přesto, že se Sparta chlubí nejneprostupnější obranou v lize, ani Plzeň se nemá za co stydět. V lize loni obdržela pouze o jeden gól více a hráči jako Hubník, Baránek, Limberský nebo Matějů se z útočníky rozhodně nemažou. Na rozdíl od Sparty (4), však Plzeňští letos v lize udrželi čisté konto pouze jednou a obdrželi již 5 gólů.

ZÁLOHA

Sparta 8,5/10

Ze zálohy Sparty musíme vypíchnout jedno jméno, které je klíčové: Tomáš Rosický. Pokud bude Malý Mozart zdravý, hra pražského týmu se okamžitě dostane o úroveň výš. Jeho zdraví je však ve hvězdách a nedá se na něj ani v nejmenším spoléhat. Určitě ho popřípadě zastoupí hráči, kteří rozhodně neurazí jako Dočkal či Vácha. Dále by se měli v záloze objevovat hráči jako Šural nebo Holzer.

rosicky

Plzeň 7,5/10

Viktoria přes léto nepřivedla tak velké jméno jako její soupeř z Prahy, ale v záloze ji rozhodně bota netlačí. Má široký výběr a hned několik hráčů může nastupovat na stejném postě. Za zmínku stojí například Petržela, Hořava či Hrošovský, kteří narušují útoky soupeře a sami je dokonale připravují. Otazník visí nad Václavem Pilařem, který ještě stále není fit a nikdo neví, kdy tomu tak bude.

ÚTOK

Sparta 8,5/10

Stejně jako do zálohy, i do útoku přivedla Sparta velice zvučné jméno. Není jím nikdo jiný než exsparťanský kanonýr Václav Kadlec, který se po neúspěchu v zahraničí vrací domů. V sestavě však rozhodně nebude mít místo jisté. Na záda mu budou dýchat zkušený Lafata nebo mladý Pulkrab, který se vrátil z hostování v Liberci.

Plzeň 9/10

Trenér Pivarník očividně nebyl úplně spokojený s třetím útokem ligy a přivedl do týmu sedmigólového Poznara ze Zlína, který bude spolupracovat s loňskými tahouny týmu Ďurišem (16 gólů) a Bakošem (12). Podaří se mu se dostat na jejich úroveň?

Výsledek:

Sparta 39 : 38,5 Plzeň

Nejtěsnější možná výhra Sparty! Letošní sezona české fotbalové ligy by tedy mohla nabídnout velmi dramatický souboj o titul. Ty nejzajímavější zápasy z každého ligového kola sledujte na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

[blog_poll_start][poll id=“300″][blog_poll_end]

Foto: Facebook AC Sparta Praha, Facebook FC Viktoria Plzeň  (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru