Superagent Raiola. Během jednoho léta si vydělal mnohem víc než Ronaldo za celý rok!

Fotbalový agent Mino Raiola během letního přestupového období vydělal více peněz, než dostává Cristiano Ronaldo za celý rok v Realu Madrid.

Osmačtyřicetiletý Raiola pomohl vyjednat nejdražší přestup v historii fotbalu, když Paul Pogba odešel z Juventusu Turín do Manchesteru United.

Byl také zodpovědný za příchod Zlatana Ibrahimoviče a Henrikha Mkhitaryana do Premier League, kde nastupují pod taktovkou Josého Mourinha v jeho první sezoně na Old Trafford.

„Jsem šťastný za Ibrahimoviče a Pogbu. Jsou hladoví po úspěších a právě Manchester United má vítězný plán.“

Za Pogbu, který se díky svému přestupu stal nejdražším fotbalistou, přistála Raiolovi na jeho účtu astronomická částka. Podle španělských médií přišlo „superagentovi“ do jeho domácnosti neuvěřitelných 16,8 milionů liber (540 milionů korun).

Nicméně podrobnosti o přestupu francouzského reprezentanta zůstávají v tajnosti. Deník The Independent usuzuje, že by ze samotného přestupu mohl Raiola mít až 24 milionů liber, díky čemuž si za toto léto dohromady vydělal přes 30 milionů liber.

Ve zprávě se uvádí, že Raiola získal 6,7 milionů liber za přestup Henrikha Mkhitaryana z Borussie Dortmund a 2,53 milionů liber za příchod Zlatana Ibrahimoviče k Rudým ďáblům.

Tak nízká částka je to proto, že švédský útočník z klubu Paris Saint-Germain odešel jako volný hráč.

Celková suma, kterou si Raiola během léta připsal, tedy přesahuje 1 miliardu korun (33 milionů liber).

Kolik berou největší hvězdy?

Jen pro srovnání, Cristiano Ronaldo si za sezonu v Realu Madrid přijde na 17,7 milionů liber (21 milionů euro), což je téměř o půlku méně.

Raiola má italské kořeny, ale od mládí žije v Nizozemsku. Jeho prvním významným klientem byl Pavel Nedvěd. Z českých fotbalistů agent zastupoval například i Zdeňka Grygeru.

Foto: independent.co.uk  (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru