Petra Kvitová bude bojovat o osmifinále US Open. Zopakuje výkon ze souboje v Riu?

Světová šestnáctka Petra Kvitová obhajuje na US Open čtvrtfinále z loňského roku. Na grandslamovém podniku v New Yorku se dál nikdy nedostala. Pokud chce alespoň zopakovat své tažení z minulé sezony, musí nejprve v pátečním souboji 3. kola přejít přes Ukrajinku Elinu Svitolinu.

Před třemi týdny se spolu obě soupeřky utkaly na olympijských hrách v Riu a česká tenistka tomuto zápasu jednoznačně dominovala. Kvitová zvítězila hladce 6:2, 6:0.

I vzájemnou bilanci má česká hráčka pozitivní (3:1), jedinou porážku zaznamenala před dvěma lety v Cincinnati. Zajímavostí také je, že všechny vzájemné zápasy se odehrály na tvrdém povrchu. Stejně tak tomu bude na US Open v zápase, který byl měl odstartovat zhruba ve 21.00 středoevropského času.

[blog_program_info id=“8834699″]

Česká dvojka po vítězném utkání s Caglou Büyükakcay řekla: „Minulý týden jsem byla nemocná, ale každý den se to zlepšuje. Cítila jsem se na kurtu dobře a cit ve hře byl také lepší.“

Pokud Petra Kvitová postoupí do osmifinále, tak by se v něm teoreticky mohla utkat s Angelique Kerber, která má životní formu.

Program pátečního vysílání O2 TV Sport z US Open:

Petra Kvitová – Elina Svitolina 6:3, 6:4

[blog_program_info id=“8834699″]

Goerges/Karolína Plíšková – Chirico/A. Riske 6:1, 6:3

Arruabarena/Savchuk – Mattek/Šafářová 4:6, 1:6

cca 23.30:

Jurak/F. Martin – Hlaváčková/Kubot

cca 0.00:

Hradecká/Matkowski – Kudryavtseva/Lipsky

Foto: Reuters  (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru