Hrdinka US Open? Nejdřív kolaps, pak sladké vítězství. Dnes hrají čtyři Češky!

Středeční zápas na US Open přinesl dramatickou vsuvku. Johanna Konta čelila Tsvetaně Pironkové z Bulharska. V závěru druhého setu ale pětadvacetiletá tenistka přestala hrát a před diváky i televizními kamerami zničehonic klesla na kolena.

Sudí na empajru pohotově obstarala led a čekalo se na lékařskou pomoc. Otřesená Britka následně sadu zakončila dvojchybou a zdálo se, že je rozhodnuto.

[fve]https://youtu.be/FlCZyYfd9QE[/fve]

Na kurt se ale Konta za stavu 1:1 na sety vrátila ve zcela jiném rozpoložení a zápas překvapivě dotáhla do vítězného konce! Po výsledku 6:2, 5:7, 6:2 postoupila do 3. kola.

Byla to velmi nepříjemná zkušenost. Moje srdce prudce bilo a ztrácela jsem kontrolu nad dýcháním. Začala jsem se třást, a proto jsem také musela na kolena. Fyzioterapeutce jsem řekla, že je moje tělo v šoku.

Johanna Konta

Pironková byla na očividně slabší soupeřkou, dlouhá pauza ji podle jejích vlastních slov rozhodila ještě více a už se v rozhodujícím setu nedokázala vrátit do tempa.

Češky v akci

Nadále můžete na US Open fandit Češkám. Lucie Šafářová hraje zápas 2. kola s favorizovanou Rumunkou Simonou Halep, v multidimenzi O2 TV Sport budou k vidění i zápasy Denisy Allertové a Karolíny Plíškové.

Po 19. hodině by měla na kurt nastoupit Kateřina Siniaková.

Program čtvrtečního vysílání O2 TV Sport z US Open:

Lucie Šafářová – Simona Halep, Denisa Allertová – Johanna Larsson, Karolína Plíšková – Montserrat Gonzalez

cca 19.00: Kateřina Siniaková – Caroline Garcia

[blog_program_info id=“8820955″]

Foto: Reuters  (kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru