VIDEO: Šátral s Monfilsem bavili na US Open, Kvitová postupuje, Veselý Djokovičovi vzdal

První set se nesl ve znamení ztracených podání. Hráčky i díky slunci, které svítilo na polovinu kurtu, měly problémy udržet svůj servis. Petra Kvitová se ale dostala do vedení s brejkem v zádech. První sadu však ukončit nezvládla.

Tiebreak lépe začala Turkyně, která vedla už 2:0. Následně však Kvitová uhrála 7 míčů v řadě a ovládla tak první dějství.

V druhé sadě si každá tenistka držela své podání až do sedmé hry. V ní se čistou hrou zaskvěla Kvitová a získala náskok. V další hře potvrdila brejk na 5:3. A vzápětí využila hned první mečbol při podání soupeřky. Nakonec vyhrála celý zápas 7:6, 6:3.

Ve třetím kole se utká s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny.

[blog_gallery id=“28240″ style=“block“]

Veselý vzdal bitvu s jedničkou pro zranění

Český mladík Jiří Veselý ke svému zápasu 2. kola proti Novaku Djokovičovi vůbec nenastoupil. Zdravotní problémy trápily oba hráče. Veselému ale nakonec nedovolil zánět levého předloktí vůbec hrát. Pro Djokoviče je to vítaná zpráva, protože může pošetřit bolavé zápěstí.

Úspěchy ve čtyřhře

Ve čtyřhře postoupila dál Lucie Šafářová s americkou partnerkou Bethanie Mattekovou-Sandsovou. V 1. kole si poradily s japonským párem Aoyamaová, Nimomiyaová 6:4, 6:2.

Postup slaví také ryze český pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, ty přehrály australsko-ukrajinský pár Rodionovová, Svitolinová 6:3 a 6:4.

Šátral s Monfilsem bavil

Poslední český zástupce v mužské dvouhře Jan Šátral podle papírových předpokladů nestačil na světovou dvanáctku Gaëla Monfilse. Jejich zápas ale neskutečně bavil. Nabídl zpočátku vcelku tuhý odpor českého kvalifikanta a pak také několik až exhibičních výměn. Konečný výsledek 7:5, 6:4 a 6:3 pro favorizovaného Francouze rozhodně není Šátrala ostudou.

https://twitter.com/LionelWinks/status/771093854678294528

Foto: Reuters (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru