PALIČKOVY trenérské postřehy: Rosický ví, co dělá. Snad to ví i Slavia

Návrat Tomáše Rosického je pro celou českou ligu samozřejmě obrovskou událostí a jednoznačně pozitivní.

Já osobně jsem o něm přesvědčený, že dobře ví, co dělá. Kolem sebe má špičkový tým odborníků, takže kdyby se necítil fit, nebo věděl, že už nebude přínosem, tak by se rozhodně nevracel. To totiž po velké kariéře nemá zapotřebí.

Rosický českou ligu zvládne

Souhlasím s jeho slovy o české lize. Jak se změnila za 15 let, co hrál v zahraničí. Je to vůbec zajímavý postřeh. Většina zápasů české ligy je opravdu velmi dobře takticky vedená a často má i slušné tempo, jak o tom Tomáš mluvil.

Hráči ale na tom tady nejsou většinou tak dobře technicky, aby se s tím dokázali vyrovnat. A to lize ubírá na atraktivitě. Je to takový stálý boj. Všichni si přejeme, aby liga atraktivní byla, ale bez taktické vyspělosti a dobré organizace hry se už dnes v Evropě nedá uspět.

tomas rosicky

Tomáš Rosický je v mých očích stále hráč, který má kvality na takové úrovni, že se s tou taktickou svázaností vyrovnat dokáže. Ve své nejlepší formě zvládl vynikat i v Arsenalu, v lize, která je v obou parametrech nesmírně vysoko.

I když se léta nedají zastavit a všichni víme, jak na tom byl v posledních letech se zdravím, jsem přesvědčený, že hru Sparty opravdu výrazně pozvedne.

rosicky

Kadlec s otazníkem

Otazník mám tak trochu u Václava Kadlece, kterého chce Sparta také představit jako posilu. Vím, že v Midtjyllandu nastupuje, ale přesný přehled o jeho výkonnosti nemám.

Možná to bude znít trochu divně, ale v minulosti na mě dělal dojem, že se v mládí až příliš zhlédl v Tomáši Řepkovi a to pro mě nepředstavuje nic moc pozitivního. Dnes už je ale možná úplně někde jinde. Byl v zahraničí a mohl vyzrát. Tak uvidíme.

vaclav kadlec

Trenér pro Slavii? Moc lepších kandidátů než Kozel není

Pro člověka, který je mimo klub, je těžké vybírat trenéra, který by mu měl pomoct. Já jen předpokládám, že ho nevybírá Jaroslav Tvrdík, protože to by mohl být průšvih. Měli by to být spíš odborníci.

Všichni dnes už víme, že trenér není jen člověk, který trénuje po fyzické stránce, ale měl by také být schopen připravit mentálně. Měl by mít vizi, představu jak chce hrát a potom o ní hráče přesvědčit a dokázat jim ji vštípit. Také by měl umět vystupovat na veřejnosti.

Myslím, že trenérů, kteří splňují všechny tyto atributy, u nás zase není tak moc. Luboš Kozel ale mezi ně patří. Takže se zdá být vhodným kandidátem.

Luboš Kozel

Poznar na Plzeň má a Zlín si poradí

Zlínu moc fandím a jsem velmi rád, že jsou před velkými kluby na čele tabulky. A to ještě nešťastně ztratili dva body na Slavii.

Znám tamní prostředí a vím, jak klub funguje. Rozhodně to není náhoda, že se jim daří. Jsou tam skromní hráči i skromní trenéři. Hodně sází na týmovost a soudržnost, což mimochodem třeba Slavii chybí. Ale je to logické, když tam přišlo tolik nových hráčů.

Tomáš Poznar Zlín

Co se týká prodeje Tomáše Poznara, těžko se s tím dá něco dělat. Klub ví, že občas musí své nejlepší hráče prodat, aby mohl dál fungovat. O Zlín strach nemám. Ten si s jeho ztrátou zase nějak poradí.

Tomáše znám osobně, jako mladého dvacetiletého kluka jsem ho měl ze Zlína na hostování ve Vítkovicích. Je to velmi inteligentní a vnímavý kluk, který na sobě neustále pracuje a nakonec to dotáhl až do role lídra. Věřím, že má na to, aby si podobnou pozici mohl vypracovat i v Plzni.

Foto: Twitter, youtube.com, Facebook, fcfastavzlin.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru