Kandidáti na trenéra Slavie? Slovák, Hanák a Kozel. Koho byste nejraději viděli v Edenu?

Trenér Dušan Uhrin skončil na lavičce Slavie po porážce 1:3 v Plzni. V pondělí ho vedení klubu odvolalo.

[blog_program_info id=“8765982″]

Jednání o jeho nástupci stále probíhají a je v zájmu Slavie, aby nového kouče představila co nejdříve. Měl by teď několik dnů na nerušené seznámení s týmem (kvůli reprezentačním povinnostem o 8 kousků chudším) a přípravu na těžké zápasy.

Hned po reprepauze zavítá Slavia do Teplic, poté hostí Liberec a na konci září se odehraje očekávané pražské derby.

Právě tyto tři zápasy mohou rozhodnout o tom, zda se Slavia vrátí na úspěšnou vlnu nastolenou ambiciózním vedením, nebo se i navzdory investicím a posilám propadne do šedi předchozích let.

Kdo tedy jsou tři nejžhavější kandidáti?

Luboš Kozel

Slávistickou prioritou je podle všeho bývalý kouč Dukly, kde působil sedm let. Dokázal s ní postoupit ze druhé ligy a udělal z ní stálici té první. Mužstvo z Julisky dovedl dvakrát na šesté, jednou na sedmé a jednou na desáté místo.

Luboš Kozel

Pro jeho angažmá mluví jeho dřívější sedmileté působení ve Slavii, na technicky vybaveného obránce dodnes slávisté rádi vzpomínají. Od léta vede vede národní tým do 18 let.

Právě tento závazek mluví proti jeho angažování, FAČR se služeb kvalitního trenéra ani trochu vzdávat nechce.

„Za fotbalovou asociaci mohu říct, že rozhodně nejsme nakloněni uvolňování našich trenérů pro potřeby ligových klubů.  Luboši Kozlovi jsme svěřili velmi nadějný ročník hráčů narozených v roce 1999, s cílem, že si je letos připraví a v roce příštím postoupí nejen na mistrovství Evropy, ale i světa. S Lubošem bychom se loučili velmi neradi, z naší strany neexistuje varianta, že bychom ho uvolnili,“ prohlásil dle serveru Aktuálně šéf mládežnického reprezentačního úseku Michal Prokeš.

Jeho dvouletá smlouva však obsahuje výstupní klauzuli. Pokud se Kozel rozhodne Slavii kývnou a klub zaplatí, může odejít.

Radoslav Látal

Oproti Kozlovi se Slavií nemá společnou minulost. Jako hráč získal rodák z Němčic nad Hanou a odchovanec Sigmy Olomouc stříbro na památném Euru 1996, Pohár UEFA se Schalke a český titul s Baníkem. Jako trenér sbíral úspěchy ve Frýdku-Místku, Opavě, Sokolově a Baníku, v Košicích byl zvolen nejlepším trenérem slovenské ligy a stejné pocty se mu dostalo i v Polsku.

Radoslav Látal

Právě tam loni senzačně dovedl provinční tým Piast Gliwice k druhému místu v tabulce a dlouho sahal dokonce po titulu. Gliwice se probojovaly do Evropy, avšak po úspěšné sezoně rozprodaly opory, Látal se s vedením týmu nepohodl a je volný.

Martin Ševela

Nejpřekvapivější variantou by asi byl slovenský kouč, který teprve před 4 lety ukončil hráčskou kariéru. Bývalý obránce se stal nejprve asistentem v Trenčíně, později hlavním trenérem a loni se mu povedlo s týmem získat double. Na začátku letošní sezóny se mu však nedaří, tým vypadl z Ligy mistrů i z posledního předkola Evropské ligy a v neděli byl Trenčín deklasován Žilinou 4:0.

Martin Ševela

Ševela je vyznavačem útočného fotbalu a preferuje nizozemský ofenzivní styl. Jeho hlavní útočné eso mu však v létě prchlo právě do Slavie (nejlepší střelec slovenské ligy Gino Van Kessel). Slovenský trenér by tak svého svěřence mohl o nedlouho později následovat, jelikož Slavia má na Trenčín údajně dobré vazby…

[blog_poll_start][poll id=“295″][blog_poll_end]

Foto: fotbal.cz, sport.se.pl, sme.sk (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru