Championship Tomáše KALASE: Skvělý začátek? Ano, ale čeká nás ještě 41 zápasů

Na nový tým jsem si zvyknul rychle. Vlastně já jsem neměl problém celkem kdekoliv. Nemám potíže v jednání s novými lidmi. Navíc nám vyšel dobře začátek, takže to bylo ještě o to snazší.

Trochu těžší to stěhování bylo pro mou přítelkyni. Bylo potřeba, aby se to všechno odehrálo hodně rychle. Abychom měli dům, ještě než odjedu na soustředění. To se nakonec povedlo. I takto ale neměla snadné, zbytek zařizování byl na ní, zatímco já byl s týmem v Portugalsku.

tomas kalas blackburn fulham 3

Dlouhá sezona

Začátek sezony, jak už jsem říkal, se nám povedl. V rozhovoru před sezonou jsem říkal, proč se nepokusit o postup. Dívali se na mě sice všelijak. Po třech sezonách, kdy tady tápali, je to příjemná změna.

To já jsem byl v Middlesbrough v posledních letech zvyklý hrát nahoře a jsem rád, že ve Fulhamu by to mohlo být podobné. Máme mladý tým, snažíme se hrát otevřený fotbal, zatím nám to funguje.

Na druhou stranu ale dobře víme, že 11 bodů po pěti kolech vůbec nic neznamená. Sezona je dlouhá a u Championship to platí dvojnásob. Ještě nás čeká 41 zápasů, takže všechno se může úplně otočit.

tomas kalas blackburn fulham 2

Vražedné tempo

Z osobního hlediska jsem taky spokojený. Odehrál jsem všech pět ligových zápasů. Navíc jako stoper, což mi vyhovuje o trochu víc, než místo pravého obránce. I Chelsea preferovala, abych hrál raději ve středu obrany, takže zatím všechno vychází perfektně.

Volno jsem dostal jen na dva zápasy v ligovém poháru a přiznávám, že jsem za to byl docela rád. Za 18 dní jsme měli na programu celkem 7 zápasů a to byl vražedný začátek sezony.

Nehrál jsem tak ani v ligovém poháru proti Boro, který jsme vyhráli 2:1 v prodloužení. Byl jsem rád, že jsem byl aspoň na lavičce a mohl se tak s kluky pozdravit a trochu si s nimi popovídat.

Football Soccer Britain - Blackburn Rovers v Fulham - Sky Bet Championship - Ewood Park - 27/8/16 Blackburn Rovers Craig Conway and Fulham's Tomas Kalas Mandatory Credit: Action Images / Paul Burrows Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.

Upřednostnil jsem pravidelné nastupování

Samozřejmě jsem přemýšlel i nad tím, že zatímco oni hrají Premier League, tak já jsem zůstal v Championship. Na druhou stranu jsem tam ke konci sezony moc nenastupoval. A když jsem viděl, jak stopeři Ben Gibson a Dani Ayala odehráli zápas s West Bromwichem, tak bych se tam těžko dostával.

Upřednostnil jsem zkrátka raději pravidelné hraní. To je v mém věku asi důležitější.

tomas kalas

Přineslo mi to i návrat do reprezentace, za což jsem samozřejmě moc rád. Trenéra Jarolíma zase tolik neznám, ale něco jsem se o něm dozvěděl od Jirky Skaláka. V Mladé Boleslavi i předtím ve Slavii měl velké úspěchy, tak věřím, že to v reprezentaci bude podobné.

Foto: Reuters, Twitter
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru