Posily pro Spartu: Utratí Křetínský rekordní částku za Kadlece? A co Rosický, nebo Sivok?

„Ano, posílíme. Jednání byla zpožděná i kvůli tomu, zda vůbec budeme hrát Evropskou ligu. Mohu říct, že minimálně dva kvalitní čeští hráči ze zahraničí přijdou,“ prozradil po úspěšném obratu v předkole Evropské ligy proti Sönderjyske trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Kdo by tedy mohl být pro Spartu posilou pro ligu i evropské souboje s Interem Milán, Southamptonem a Hapoelem Beer Sheva?

Tomáš Rosický

Pro Spartu je příchod bývalého reprezentačního kapitána tématem tohoto léta. Pro většinu fanoušků by byl jeho návrat do rudého dresu splněným snem.

Rosický po zranění na mistrovství Evropy trénuje individuálně v Anglii, ale stále není zcela fit. Údajně i kvůli nepřesné diagnóze, jak napsal server isport.cz. Místo svalu si totiž měl Rosický poranit šlachu.

tomas rosicky

Ve hře bylo přes léto několik variant, jak se Rosického kariéra bude dál ubírat. Vedle lukrativních nabídek z arabského světa či USA a návratu do Sparty byl ve hře údajně i úplný konec. Ten se však nezdá být na pořadu dne.

Sparta o svého odchovance vehementně stojí. „Jeho příchod by pro nás byl ideální a myslím si, že i pro něj,“ řekl ještě před startem sezony Ščasný s tím, že je připraven na Rosického rozhodnutí čekat.

Čas se ale krátí. Soupisku pro podzim v Evropské lize je třeba uzavřít do čtvrteční půlnoci.

Rosického nejslavnější gól za Spartu. V Lize mistrů 2000/2001 na hřišti Arsenalu:

[fve]https://youtu.be/5ApRJVFKwfk[/fve]

Václav Kadlec

I tohle by byl velký návrat. Do jisté míry vlastně ještě větší, protože Kadlec by rozhodně nepřišel zadarmo. Sparta už údajně podle isport.cz oslovila dánský Midtjylland s oficiální nabídkou, ale věc má podstatný háček.

Dánský klub zaplatil před rokem a půl za Kadlece německému Frankfurtu 2,1 milionu eur (57 milionů korun) a rozhodně nebude chtít prodělat. Pokud Václav Kadlec na Letnou opravdu přijde, může se stát nejdražším hráč v dějinách domácí ligy.

[fve]https://youtu.be/PN8BXDak6os[/fve]

Tomáš Sivok

Čirá spekulace, ale přece jen. Ve čtvrtek se měl na zápase Evropské ligy proti Sönderjyske objevit další bývalý sparťan – stoper Tomáš Sivok, který má smlouvu v tureckém Bursasporu, i se svým agentem. Může to být jen náhoda, ale také nemusí.

Tomáš Sivok

Na spadnutí je totiž odchod Jakuba Brabce do Anderlechtu a zkušenou posilu do zadní řady by kouč Ščasný jistě také uvítal.

Jisté je, že sparťanští fanoušci se mají v nadcházejících dnech na co těšit.

Foto:Reuters (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru