Plzeň přišla o dvě opory. Kdo je nahradí? A dokáže oplatit Slavii debakl?

[blog_program_info id=“8766985″]

„Vím, že hráči mají co oplácet, protože ten jarní zápas byl pro Plzeň špatný. Budou jim to chtít vrátit a samozřejmě se tím také omluvit dodatečně fanouškům. To je jedna věc a ta druhá je ta, že jsme doma se Zlínem ztratili zbytečně body a my chceme samozřejmě doma, před našimi fanoušky být úspěšní. Naše příznivce chceme bavit atraktivním fotbalem a samozřejmě také výhrami,“ řekl pro klubový web trenér Roman Pivarník.

V kádru Plzně se v týdnu událo několik změn. Nejprve klub ohlásil příchod dvou záložníků – Martina Zemana ze švýcarského Sionu a Albánce Ergyse Kaceho z PAOK Soluň.

zeman martin plzen

Naopak z týmu odcházejí dlouholeté opory Daniel Kolář a František Rajtoral. S týmem v úspěšné éře získali všechny čtyři ligové tituly a dvakrát si zahráli Ligu mistrů. Společně teď odcházejí do tureckého Gaziantepsporu.

daniel kolar plzen

Slavii bude chybět Levan Kenia, který se zranil na tréninku. Dále do zápasu pro zranění nezasáhne ani dvojice Jasmin Ščuk, Lukáš Železník.

Oba dva celky v týdnu odehrály těžká utkání. Hráči Viktorie svůj zápas předkola Ligy mistrů s Razgradem (2:2) odehráli v úterý, kdy ani zlepšený výkon nestačil na postup

Slavia ve čtvrtek podruhé jednoznačně nestačila na Anderlecht. Znovu prohrála 0:3 a s Evropou se rozloučila. „Musíme postavit hráče, kteří budou čerství. Program je velmi náročný, chceme uhrát v Plzni co nejlepší výsledek. Musíme pro to udělat všechno,“ vzkázal pro klubový web Dušan Uhrin.

dusan uhrin slavia

I přes poslední nezdary Plzně na domácím hřišti (remíza s Razgradem, porážka se Zlínem a remíza s Bohemians) cítí Uhrin z Viktorie sílu. „Je to Plzeň, je to náš mistr, takže nás čeká velmi těžké utkání. Hlavně proto, že hrají doma, kde je Plzeň velmi silná. Ale my se musíme soustředit sami na sebe, abychom poskládali co nejlepší sestavu, a nenechali to utkání jen plynout, že to nějak dopadne, ale zabojovali jsme, protože chceme hrát o čelo,“ dodal kouč slávistů.

Utkání začíná v neděli v 19.30. Na O2 TV Sport startuje předzápasové studio s půlhodinovým předstihem.

[blog_program_info id=“8766985″]

Foto:  Facebook (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru