Los Ligy mistrů si zašpásoval: Proti sobě jdou čeští gólmani. Domů se vrátí Guardiola!

Liga mistrů zná svůj jízdní řád pro podzim. Drtivou většinu zápasů uvidíte na stanici O2 TV Sport, zbývajících osm pak v O2 TV na stanici ČT Sport. první zápasy se hrají 13. a 14. září.

Souboj generací: Čech jde na Vaclíka

Ve skupině A se chystá pikantní duel dvou českých gólmanů. Za Arsenal nastoupí již bývalá dlouholetá opora národního týmu Petr Čech. Proti němu se postaví brankář Basileje a Čechův nástupce v reprezentaci Tomáš Vaclík a také další český fotbalista Marek Suchý. V této skupině je také Ludogorec Razgrad, který vyřadil Plzeň v posledním předkole.

„Pěkný los!“ napsal na Twitter mladší z českých brankářů.

Do skupiny F los poslal obhájce trofeje Real Madrid a Borussii Dortmund. Za poslední 4 roky se tyto dva kluby utkaly už šestkrát. Naposled to bylo ve čtvrtfinále Ligy mistrů v sezóně 2013/2014, kdy Real těsně postoupil.

Do skupiny patří také Sporting Lisabon, mateřský klub hvězdy Realu Cristiana Ronalda, a Legia Varšava s českým záložníkem Adamem Hlouškem.

Guardiolu čeká návrat domů

Ve skupině C se Manchester City se postaví proti Barceloně. Na Camp Nou se tak vrátí Pep Guardiola, který za katalánský celek dlouhá léta hrál a pak zde ještě úspěšněji trénoval v letech 2008-2012. Podaří se mu prolomit úžasnou statistiku, kterou se Barcelona pyšní? Svou základní skupinu vyhrála už 17krát, což je rekord Ligy mistrů.

Ve skupině D se představí Bayern Mnichov, který se znovu utká s Atlétikem Madrid. Tentokrát už v základní skupině. V minulé sezóně španělský celek zastavil bavorský velkoklub v semifinále.

[blog_gallery id=“27902″ style=“block“]

Foto: Reuters (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru