Tottenham Jiřího HOŠKA: 4 – 2 – 2 – 1 – 1 aneb vítězné „špagety“

Nevím, zda Mauricio Pochettino čte tenhle blog, každopádně se „chytnul“ mojí úvahy z minulého týdne a postavil do základu jak Harryho Kanea, tak Vincenta Janssena. A ono to fakt fungovalo!

Tottenham Harry Kane Vincent Janssen

Na hřišti byl pak Harry na pozici „10“ trochu stažený pod Holanďanem a hodně to připomínalo Rooneyho filosofii v jeho nejlepších letech na Old Trafford. KaneJanssenem si velmi dobře rozuměli a nebýt hlavně Holanďanovy vychýlené mušky, mohlo se o vítězi rozhodnout mnohem dřív. Jinak Janssenovi uvolnil místo v sestavě Dele Alli, jemuž se úplně nepovedl zápas na Evertonu, takže to nebylo až zas tak nečekané.

Diváci na White Hart Lane (během téhle sezony jich bude asi o 4 tisícovky méně kvůli stržené části jedné tribuny, která padla za oběť pokračující výstavbě nové, nádherné arény) před zápasem velmi vřele přivítali nové posily Vi-Vi, VincentaVictorem Wanyamou, a ti se jim odvděčili velmi nadějnými výkony.

Victor Wanyama Tottenham

Spolu se znovu bezchybným Alderweireldem byli nejlepší na hřišti. Když Keňan Wanyama z malého vápna navíc zatloukl hlavou pod břevno Kanem prodloužený roh, byl z toho domácí debut jako víno!

Milovník špaget (z jeho dávného tweetu z roku 2012 si dodnes všichni utahují) zahrál tak dobře, že to řadu bloggerů přimělo k domněnce, jestli Wanyama po vypršení Dembélého disciplinárního trestu nakonec „nedegraduje“ Erica Diera do role náhradníka?! 

Mauricio se rozpovídal

U vytržení nebyli ze sobotní výhry jen fanoušci, ale taky rozjuchaný Mauricio, který po zápase přiznal, že tyhle 3 body můžou hodně pomoci zapomenout na zpackaný závěr loňské sezony. Mimochodem náš argentinský kormidelník měl nezvyklou „povídavou“, co se týče letních přestupů.

Potvrdil, že Nabíl Bentaleb je na odchodu z klubu (Spurs prý zatím odmítli za Alžířana 10 mega od Schalke), a že trénuje s naší jednadvacítkou. Podle Pochettina by ještě před koncem přestupního kalendáře mohli přijít až 3 hráči. Jedním z nich je křídelník Marseille N’Koudou, o kterém se už asi 5 týdnů píše, že nám v podstatě patří.

Pak se hodně spekuluje o příchodu talentovaného gólmana Pau Lópeze z Espaňolu (tuším, že teď v La Lize nebyl ani na lavičce). To mě malinko překvapilo, protože López se dá jen těžko považovat za budoucí náhradu za Llorise, a dosavadní dvojka Vorm, která teď musela úspěšně zaskočit za zraněného Huga, mi přijde dost spolehlivá.

Jinak se potvrzuje, že Poch nejspíš na svém soukromém „žebříčku“ má teď opravdu coby stoperskou trojku mladého Cartera-Vickerse, kterého na rozdíl od Rakušana Wimmera (je mi ho docela líto) nominoval k zápasu proti Palace.

V sobotu přijede na WHL Liverpool. Pevně věřím, že jednomu severolondýnskému klubu, jehož jméno nesmí být vysloveno, ukážeme, jak se proti LFC doma má hrát.

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru