Armstrong „ze záhrobí“ zpochybnil Cancellarovo zlato z Ria! Jak urazil Spartaka?

„Byl to můj poslední pokus vyhrát olympijskou medaili, která pro mě znamená strašně moc. V Londýně se mi to po všech těch problémech, s kterými jsem se potýkal poslední roky, nepodařilo. Vyhrát zlatou medaili je úžasný pocit. Je to parádní způsob jak zakončit kariéru,“ řekl Fabian Cancellara po senzačním triumfu.

fabian cancellara fabian cancellara fabian cancellara

Zlato přál nezničitelnému „Spartakovi“ přál téměř celý svět. Opravdu téměř. Mezi gratulacemi se totiž objevil komentář „cyklistické mrtvoly“ Lance Armstronga.

Obsahoval jediné slovo „Luigi!“ A vyvolal obrovský rozruch.

armstrong

Odkazuje na rozsáhlé policejní protidopingové akce ve Španělsku, známé jako „Operace Puerto“ a proslulého lékaře Eufemiana Fuentese.

Našlo se tehdy mimo jiné i více než 100 sáčků se zakonzervovanou krví. U jednoho z nich s kódovým jménem „No. 24 Clasicómano Luigi“ se nikdy nepodařilo prokázat, komu skutečně patřil.

Podle spekulací to mohl být Cancellara, ale také belgický cyklista Thomas Dekker. Ten na provokační příspěvek Armstronga úsměvně zareagoval: „Já to nebyl!“

armstrong 2

Podle expertů však může mít Armstrongovo tajemné slovíčko spojitost také s dlouholetým cyklistickým lékařem Luigi Cecchinim. Ital pracoval s Bjarnem Riisem, který byl usvědčen z dopingu a v týmu CSC měl pod rukou také Cancellaru.

Cancellara pochopitelně jakoukoliv spojitost s usvědčeným lékařem Fuentesem vždy odmítal, stejně jako to, že by kdy používal doping.

To 44letý Armstrong, někdejší cyklistická ikona, se v roce 2013 po letech zapírání pod tíhou důkazů nakonec přiznal, že doping používal po celou kariéru.

armstrong lance

Svůj komentář ke Cancellarovi dávno smazal. Možná i proto, že se do něj okamžitě pustily zástupy rozhořčených fanoušků.

„Dávej si pozor. Může tě za to zažalovat a zničit ti celý život. Moment, to už někdo udělal.“

armstrong 3

Foto: Reuters, Twitter (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru