Všichni jste podplacení! Box smrdí! Ir Conlan vyfakoval rozhodčí! Sázkovka vyplácí, jako by vyhrál!

Kontroverzní rozhodnutí rozhodčích jsou v olympijském ringu bohužel častým jevem. Naposledy se o tom přesvědčil irský boxer Michael Conlan ve čtvrtfinále.

Jeho zápas s Rusem Vladimirem Nikitinem vyzníval spíše pro Conlana, ale panel sudích nakonec rozhodl proti němu. A ve viditelně šokovaném Conlanovi bouchly saze.

Ještě v ringu ukázal rozhodčím prostředníčky a servítky si nebral ani v následném rozhovoru pro irskou televizi RTE 2.

„AIBA jsou podvodníci. Zas*aní podvodníci! Už nikdy pod nimi nebudu boxovat. Jsou všichni podplacení. Je mi úplně jedno, že tady nadávám do televize! Můj olympijský sen je pryč. Amatérský box smrdí od hlavy až k patě!“

Irská sázková kancelář Paddy Power se však postavila na stranu poškozeného boxera. Oznámila, že i přes šokující rozhodnutí rozhodčích vyplatí sázkařům výhru, pokud vsadili na Conlanovo zlato i na to, že porazí Nikitina.

Mluvčí společnosti na webu Paddy Power uvedl:

„Celá věc absolutně zapáchá a naše srdce jsou teď s Michaelem, který byl okraden o vítězství. Celá země za ním stála a jak si můžete asi představit, obdrželi jsme množství sázek na jeho výhru od patriotických fanoušků, kteří za ním stáli. Je jedině fér, že vyplatíme výhry, jako by Conlan vyhrál.“

V Riu to není jediný boxerský skandál. Ve finále těžké váhy byla zlatá medaile za jasné vítězství odepřena Kazachstánci Vasilijovi Levitovi, místo toho rozhodčí přisoudili vítězství Rusovi Jevgeniji Tiščenkovi.

https://twitter.com/SixHeadz/status/765702964849827840

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=wgjBQM2ctJM[/fve]

Foto: scmp.com (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru