PALIČKOVY trenérské postřehy: Sparta i Plzeň se musí srovnávat s Evropou, ne s Příbramí

Měřítkem musí být Evropa

Plzeň a Sparta konečně vyhrály své zápasy s přehledem, ale hodnotím to tak, že spíš jen splnili povinnost.

Samozřejmě hrály oba týmy dobře, výrazně lépe než v předchozích zápasech a trenéři je do médií chválí. Podle mě jde ale spíš o to, aby hráčům zvedli sebevědomí.

Sami jistě dobře vědí, že Příbram ani Bohemians, by pro ně neměly být měřítkem. Tím budou naopak evropské zápasy, které nás čekají. Až v Bulharsku, respektive v Dánsku se ukáže, v jaké formě Sparta i Plzeň jsou.

Nebudou to mít vůbec jednoduché. Stejně jako Liberec a Slavia. Myslím, že všechny týmy dostaly poměrně obtížné soupeře.

Na O2 TV Sport můžete vidět jak zápas Ludogorec – Plzeň (středa, 20.35), tak duel SonderjyskE – Sparta (čtvrtek, 18.10)!

[blog_program_info id=“8609995″]

Přečtěte si také: Chcete vidět PLZEŇ v Lize mistrů? O2 TV Sport se ve středu otevře každému!

Plzeň fotbal

Případ Konaté už nemá dobré řešení

V souvislosti se Spartou se hodně propíral případ Konatého, který si chce vynutit přestup, a tak začal stávkovat. Tato situace už podle mého názoru nemá dobré řešení. Budu zvědavý, jak Sparta zareaguje. Mělo by to být ale hodně tvrdé, protože jinak by ostatní hráči dostali nebezpečný příklad.

Osobně to nedovedu pochopit, jak je v profesionálním prostředí něco takového možné. Neumím si to vysvětlit. Těžko říct, kdo to Konatému poradil, ale nedopadne to pro něj pozitivně.

Jako trenér si nedokážu představit, že by se do mužstva mohl vrátit. Ale tato situace není ani tak o trenérovi, jako celkově o vztahu hráče ke klubu.

Tiemoko konate

Kalvodovi přeju více klidu

Jediným větším překvapením v tomto kole pro mě byla porážka Mladé Boleslavi s Karvinou. Novému trenérovi Boleslavi Leoši Kalvodovi to určitě na klidu nepřidalo. Těžko mohl v krátké době před zápasem něco výrazně ovlivnit, ale je to pro něj určitě nepříjemné. Popravdě by mě ani nenapadlo, že si Boleslav vybere za trenéra právě jeho, i když je to dobrý kouč. Myslím si, že to překvapilo i jeho samotného. Tak mu přeju úspěšný výsledek v dalším kole, aby měl více klidu.

 

leos kalvoda mlada boleslav

Habanec byl nekolegiální

Zaujaly mě také výroky trenéra Brna Svatopluka Habance na adresu Teplic. Ty ještě v lize nedostaly gól a pořádně to za defenzivnější styl schytaly. Pro mě je to ale nekolegiální a nelíbí se mi to.

Zastávám názor, že trenér musí umět zhodnotit, na co jeho tým má a tomu přizpůsobit taktiku. Když prostě nemáte tak kvalitní hráče, tak se někdy musíte zaměřit víc na defenzivu, jinak nemůžete být úspěšní.

svatopluk habanec

Trenér Habanec přišel do Brna s velkou pompou, mluvilo se o tom, jak všechno změní a jak trenér Kotal hrál příliš defenzivně a podobně. Pravda ale nakonec vždycky leží na hřišti. Tak uvidíme, jestli nakonec budou úspěšnější Teplice nebo Brno.

Foto: Facebook, fczbrno.cz, Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru