United Dana HAJNÉHO: Nastává Zlatá(nova) éra? Rozhodně ano! 

Mám k tomu hned čtyři důvody. José Mourinho, Zlatan, Zlatan a v neposlední řadě Zlatan. Come on United!

„Moje ambice jsou hloupé. Nesmyslné. Chci vyhrát s United každý zápas. Vím, že je to hloupé, možná naivní, ale bez takové motivace se nemůžete posouvat dále, zlepšovat,“ svěřil se José Mourinho po vítězství v Community Shield proti Leicesteru.

jose mourinho

Ano, v kontextu posledních tří sezón je to skutečný blázen. Ale já se nechám zavřít do svěrací kazajky s ním.

[blog_program_info id=“8608955″]

Mourinho? Nebyl jsem si jistý

Jeho příchod jsem vnímal rozpačité, především s ohledem na jeho poslední sezónu v Chelsea. Ale přesvědčil mě, lépe řečeno nakazil.

Od první chvíle, co nosí znak United na prsou, nemluví o ničem jiném než o vítězství. Jaká to změna oproti alibistickému duu Moyes Van Gaal.

Do klubu přinesl svoje metody, nutno podotknout že někdy až velmi drastické, a teď nemám na mysli jen tréninkové jednotky. Souhlasím. Když se kácí les, létají třísky.

Odskákal to třeba Bastian Schweinsteiger, který má za sebou úctyhodnou kariéru, ale ruku na srdce, vážně byl takovým přínosem pro klub, abychom museli plakat nad jeho absencí? Zatím to vypadá, že ne. Jen ta forma odstavení od týmu mohla býti jaksi elegantnější.

Přečtěte si také: VIDEO: Za tohle bez karty? Diego Costa hrozivě sejmul gólmana. Vyloučení však unikl a pak rozhodl zápas!

Bastian Schweinsteiger

Máme za sebou jen dva ostré zápasy, ale už teď vidím v klubu obrovský Mourinhův přínos.

Vášnivá touha po úspěchu! Konečně!

Tím prvním je chuť hráčů jako Ibrahimovič, Mkhitaryan či Pogba přestoupit do týmu, který v této sezóně nebude hrát Ligu mistrů. Bez Mourinha na lavičce by se tak těžko stalo.

Dalším může být stabilita. Po dvou zápasech je téměř jasné, jak bude vypadat základní sestava. Důkaz toho, jak si rozverný Portugalec potrpí na rozdělení rolí v týmu. Pro „vyvolené“ kluky paráda, pro ty na lavičce či na tribuně trochu stres. Chápu.

Neposlední je rozhodně vášeň. Hráči i fanoušci cítí ze svého bosse touhu po triumfu, po úspěchu, po tom, umlčet kritiky. A když hájíte stejné barvy, musíte se k němu zkrátka přidat. Nejde to jinak.

Ano, kývl na to, vyplatit tři miliardy korun za francouzského záložníka Pogbu. Možná je to bláznovství, možná je to signál toho, že chce Manchester United znovu patřit mezi skutečné velkokluby.

Přečtěte si také: Fotbalista Bolt? Kvůli komu má rád Real Madrid? A co si myslí o Zlatanovi?

paul pogba

 

Peníze to jsou šílené, uznávám. Ale třiadvacetiletý hráč, s obrovským talentem a perspektivou, jenž se může stát na dlouhá léta srdcem týmu. Proč sakra ne?!

„Dát za něj více peněz než za Ronalda? Jste blázni“. Milí hateři, kdyby v této chvíli přestupoval Ronaldo, stál by ještě tak o dvě miliardy více. Takže žádné srovnávání, prosím!

Zlatan je bůh!

A když jsme u té částky. Tu vyděláme, ano MY VŠICHNI fanoušci United, jen na prodeji dresů švédského Boha. Jinak o Zlatanovi ani mluvit nemůžete. Dva zápasy, dva góly. Jeden vítězný, druhý parádní. On je tím hlavním důvodem proč VĚŘÍM. Samozřejmě, klubový úspěch není o jednom hráči, ale jeho motivace a vůle vítězit je jednoznačná. Navíc jí přenáší na ostatní.

Přečtěte si také: VIDEO: Zlatan se trefil hned při debutu! Jak propálil téměř ze 30 metrů brankáře Bournemouthu?

zlatan ibrahimovic

Jít za vítězstvím přes jakékoli překážky, arogance, snaha vrátit klub na vrchol. Tyto aspekty nás vrátí na špičku. Nevím, jestli na tu úplně nejšpičatější, ale rozhodně bude mít tahle sezóna, dámy odpustí ten výraz, koule.

Tak se třes, Guardiolo!

Foto: Reuters
Daniel Hajný Autor článku
Daniel Hajný
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru