Fantastická bitva! Epické drama ukončilo Del Potrovu pohádku! Jaký rekord má teď Murray?

Olympijský turnaj v Riu zná vítěze mužské dvouhry! Podle předpokladů se jím stala světová dvojka Andy Murray, který Juana Martína Del Potra udolal po 4 hodinách 7:5, 4:6, 6:2 a 7:5.

Britská hvězda tak obhájila triumf z Londýna, díky čemuž se zapsala do historie. Murray je prvním tenistou, který ovládl olympijský singl hned dvakrát během své kariéry!

https://twitter.com/BBCSporf/status/765095863123320832

Podobně fascinující je ale také „stříbrný“ návrat Juana Martína Del Potra.

„Končí nejneuvěřitelnější týden v mém životě! #díky“

V říjnu to budou už dva roky, co se sedmadvacetiletý Argentinec naposledy objevil v první stovce žebříčku ATP. Od té doby hrál kvůli zraněnému zápěstí sporadicky – loni se vítěz US Open z roku 2009 objevil na pouhých dvou turnajích a dokonce vypadl z první tisícovky žebříčku!

Rio bylo ale jeho turnajem. Nejprve v prvním kole šokoval vyřazením „neporazitelné“ jedničky Novaka Djokoviče ve dvou sadách, v semifinále si pak poradil s dalším navrátilcem po zranění Rafaelem Nadalem.

Epické finále

Až houževnatý Murray byl nad jeho síly – Argentince zradila především koncovka čtvrtého setu, v němž vedl už 5:3 a vše nasvědčovalo tomu, že se zápas protáhne do rozhodující páté sady.

Murray ale zabojoval a dva prolomené servisy v řadě mu umetly cestu k rekordní medaili.

To Del Potro si tak k bronzu z Londýna (kde v souboji o třetí místo vyřadil Djokoviče) přidal do sbírky cenné stříbro.

Těšit ho ale musí především nadějné vyhlídky – pokud dokáže „Delpo“ po několika operacích stále předvádět tak úchvatné výkony, jeví se jeho případný návrat mezi tenisovou elitu velmi reálně!

tennis rio olympics andy murray juan martin del potro andy murray juan martin del potro andy murray

andy murray 2016 Rio Olympics - Tennis - Final - Men's Singles Gold Medal Match - Olympic Tennis Centre - Rio de Janeiro, Brazil - 14/08/2016. Juan Martin Del Potro (ARG) of Argentina reacts during match against Andy Murray (GBR) of Britain. REUTERS/Toby Melville FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru