Zahájí Messi a spol. sezonu ziskem trofeje? Sledujte Barcelonu a další 2 přenosy O2 TV Sport!

16.55: Schalke 04 – Athletic Bilbao

Fotbalový program zahájí odpoledne generálka německého Schalke 04 na bundesligu. Do luxusní Veltins arény si Němci pozvali Athletic Club ze španělského Bilbaa.

To se navzdory měnícímu se fotbalovému prostředí stále drží tradice, že za klub mohou hrát pouze Baskové, nebo hráči s baskickými kořeny.

I tak dokáže Athletic konkurovat nejlepším a v posledních letech zhusta hrát v pohárové Evropě. Loni například po výhře nad Barcelonou ovládlo Bilbao španělský superpohár.

veltins arena schalke 04

19.00: Vysočina Jihlava – Slavia Praha

Domácí ligová soutěž uzavírá třetí kolo. Pro Slavii jde o poslední test před utkáním play off Evropské ligy o postup do základní skupiny s Anderlechtem.

Oba celky mají na kontě zatím jen bod. Jihlava remizovala po úvodní těsné porážce s Plzní Liberci, Slavii duel prvního kola v Brně odložili a pak se protrápila k plichtě 2:2 doma se Zlínem.

Především výkon z tohoto zápasu je pro trenéra Dušana Uhrina i všechny sešívané vykřičníkem a pro Jihlavu zase signálem, že i čínskými miliony dotovaný soubor je k poražení.

Výkop utkání je v 19.30, sledovat však můžete už předzápasové studio s hosty od 19 hodin.

 

gino van kessel

21:55: Sevilla FC – Barcelona

To nejlepší na konec. První utkání španělského superpoháru mezi Sevillou a Barcelonou ze stadionu Ramóna Sanchéze Pizjuána! První ostrý zápas Messiho a spol. se soupeřem, který je natěšený na odvetu.

Oba kluby se utkaly na konci minulé sezony ve finále španělského poháru a Barca triumfovala až v prodloužení po gólech Jordiho Alby a Neymara 2:0.

neymar brazilie

Brazilec do zápasu určitě nezasáhne, protože momentálně válí na olympiádě v Riu, další součástky hvězdného soukolí Messi, Suárez nebo Iniesta by ale měly být připraveny. Ukázat by se mohly také nákladné letní posily Samuel Umtiti či André Gomés.

andre gomes barcelona

Sevilla, která v prodloužení prohrála i poslední dva ročníky evropského superpoháru (loni s Barcelonou 4:5, letos s Realem Madrid 2:4), prošla přes léto výraznější změnou. Z klubu odešli Kevin Gameiro, Ever Banega, Grzegorz Krychowiak i José Antonio Reyes, navrch také úspěšný kouč Unai Emery.

Proč ale nezačít novou éru třeba právě ziskem cenné trofeje!

První duel můžete sledovat na O2 TV Sport i O2 TV Fotbal.

Odvetný zápas se hraje ve středu a také ten vám nabídneme v přímém přenosu!

Foto: fotbalovestadiony.cz, Facebook, Reuters (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru