Nikdy to nevzdávej! Jak Mo Farah zázračně vybojoval olympijské zlato?

I sebemenší zaváhání na tak velké akci, jakou jsou olympijské hry, se většinou automaticky rovná konci snů o medaili. Ne však v případě britského běžce somálského původu Mo Faraha.

Specialista na dlouhé tratě měl již na svém kontě dvě zlaté medaile z domácích her v Londýně, kde ovládl závody na 5 i 10 kilometrů. V Riu měl zálusk na další triumf. Jenže všem britským fanouškům pekelně zatrnulo, když Farah v polovině závodu upadl!

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=Dod5dIxST6Q&feature=youtu.be[/fve]

Silná vůle ale dělá divy. Běžec se dokázal v průběhu závodu z pádu vzpamatovat a předvedl fantastický zlatý finiš!

https://twitter.com/hbm093/status/764629927454998528

„Kdyby se to stalo třeba jen pět kol před koncem, myslím, že bych měl po závodě. Jen jsem doufal, že ti vepředu můj pád neviděli,“ řekl Mo Farah po závodě.

mo farah 2016 Rio Olympics - Athletics - Final - Men's 10,000m Final - Olympic Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 13/08/2016. Mo Farah (GBR) of Britain celebrates winning the men's 10,000m final.  REUTERS/Lucy Nicholson  TPX IMAGES OF THE DAY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. mo farah mo farah mo farah

Jako slavný Virén

Zdá se vám to neuvěřitelné? Přitom se to nestalo poprvé. Naprosto totožný příběh se odehrál v roce 1972 při hrách v Mnichově, kdy podobně upadl finský rekordman Lasse Virén, a stejně jako Farah to nakonec dotáhl až ke zlatu!

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=3UL6qzSiBT0[/fve]

Mo Farah se stal šestým sportovcem v olympijské historii, který dokázal dvakrát zvítězit v běhu na 10 km. Vyrovnal se tak třeba i Emilu Zátopkovi.

Farahův příběh v Riu však stále ještě nekončí. Obhájit se pokusí zlato i na „pětce“.

Foto: Reuters (kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru