DESET! Němci rozstříleli na olympiádě Fidži! Kolik gólů jim chybělo k rekordu?

Německá reprezentace vstupovala do utkání s pouhými dvěma body a pro postup z druhého místa skupiny C nutně potřebovala výhru.  Německo vyhrálo olympijský fotbalový zápas poprvé po 28 letech!

Už v poločase však bylo rozhodnuto. Němci vedli jednoznačně 6:0! Po přestávce přidali ještě další čtyři branky.

Německo vyhrálo olympijský fotbalový zápas poprvé po dlouhých 28 letech!

Pětkrát se trefil útočník Freiburgu Nils Petersen, hattrick zařídil záložník Max Meyer ze Schalke 04, který ještě zahodil penaltu. O zbylé dvě branky se pak postaral záložník Serge Gnabry z londýnského Arsenalu.

[fve]https://youtu.be/YuUEpTv4jzY[/fve]

nemecko fiji rio 2016 nemecko fiji rio 2016 serge gnabry nemecko fiji rio 2016 nils petersen nemecko fiji rio 2016 julian brandt nemecko fiji rio 2016 max meyer

Výsledkem 10:0 naposledy skončilo fotbalové utkání pod pěti kruhy na hrách v Tokiu v roce 1964, kdy fotbalisté Egypta pod názvem Sjednocená arabská republika (SAR) porazili Jižní Koreu.

Rekord však stále drží tým Dánska, jenž na OH roce 1908 deklasoval Francii 17:1! Německému týmu tak k rekordu ještě pořádná porce zásahů scházela!

Do čtvrtfinále postoupili Němci ze druhého místa skupiny C, kterou vyhrála Jižní Korea. V boji o postup do semifinále se střetnou v sobotu s Portugalci. Oba týmy se potkaly loni v semifinále mistrovství Evropy jednadvacítek, které bylo kvalifikací na olympijský turnaj. V Olomouci zvítězili Portugalci vysoko 5:0!

Foto: Reuters (bar)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru