Spartu čeká výheň i omilostněná opora! Steaua vrátila do kádru „sukničkáře“ Hamrouna

V prvním zápase na Letné se zpočátku zdálo, že by mohl být postup Sparty skoro formalitou – jenže povedený první poločas plný šancí pohřbila mizérie z druhé půle. Sparta tak po remíze 1:1 vstupuje do rumunské odvety v nevýhodné pozici. V Rumunsku musí bezpodmínečně vstřelit alespoň jednu branku.

Sparťané jsou si ale vědomi toho, že pokud zopakují výkon z první půle prvního zápasu, bude postup v jejich silách. ¨

Bicik sparta

„Chceme tak odehrát celou odvetu. Šance jsou stále otevřené a chceme udělat vše pro postup,“ říká brankářská jednička David Bičík, a s úsměvem dodává: „Ideální průběh odvety by byl jako na Laziu.“ Tam Letenští na jaře v Evropské lize vedli v poločase 3:0.

Sparta se bude moci v záloze opřít o jednoho z klíčových hráčů začátku sezony, navrátilce z hostování Aleše Čermáka, který proti Slovácku odstoupil kvůli bolesti v krku. „Je v pořádku, normálně v pondělí trénoval. Byla to jen viróza,“ nechal se slyšet kouč Sparty Zdeněk Ščasný.

aleš čermák

Otazník visí nad nasazením Lukáše Váchy, který už byl připravený pro víkendový zápas se Slováckem. „Chtěli jsme ho nasadit už proti Slovácku, aby se trochu rozehrál, ale nevyšlo to. V tuhle chvílí stále zvažujeme, jestli půjdeme do rizika a postavíme ho do základní sestavy,“ prozradil Ščasný.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=QTE4j0PQAic[/fve]

Druhému týmu uplynulého ročníku rumunské ligy se do kádru vrátila alžírská hvězda Jugurtha Hamroun. Ten si měl údajně do týmového hotelu zvát děvčata, a tak byl na čas vyřazen z kádru. Kvůli tomu vynechal i první zápas v Praze. Teď je ale po vysoké pokutě (670 tisíc korun!) zpátky a připravený na Spartu.

jughurta hamroun

Na předzápasovém tréninku Letenské přivítaly vysoké teploty přes 30 stupňů, uvnitř národního stadionu, kde se bude hrát také mistrovství Evropy 2020, je navíc nepříjemné dusno, vzduch totiž kvůli strmým tribunám uvnitř příliš necirkuluje. Do toho se očekává návštěva až 40 tisíc fanoušků.

bukurest narodni stadion

Urve Sparta v divoké rumunské výhni postup?

Sledujte přímý přenos na O2 Sport!

[blog_program_info id=“8496274″]

[blog_program_info id=“8496275″]

Foto: romaniansoccer.ro, sparta.cz, Facebook
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru